Schillerinstitutets vänner går till val 5 juni i Danmark

Bankdelning möjliggör riksbankskrediter till infrastruktur och vetenskap med sikte på Magnettåg över Kattegatt, Atom- och fusionskraft, LaRoucheuniversitet!

Det snabbinkallade valet till danska Riksdagen, Folketinget, har gett Schillerinstitutet i Danmark möjligheten att visa vägen bort från penningtvättskandalerna i Danske Bank, åtstramning, ökad spänning mellan Ryssland och USA. En ny (s)-majoritet väntas men frågan är om det också kan bli en ny politik. Frågan är om Danmark skall gå under med det gamla dysfunktionella paradigmet eller segla vidare med det nya, med samarbete med Belt & Road och en finansreform enligt Lyndon LaRouches fyra lagar.

Därför ställer Tom Gillesberg upp Köpenhamnvalkrets; Christian Bechmann Olesen i Köpenhamns förorter; Hans Frederik Brobjerg på norra Själland och Hans Schultz på östra Jylland med partiet Schillerinstitutets vänner (www.sive.dk) i valet den 5 juni.

De kunde rivstarta valkampanjen redan innan valet ens utlysts. Det var valkampanjen för EU som gjorde det möjligt att sätta upp de SIVE:s förberedda valaffischer. Det är två olika valaffischer. En kräver: "Innan en ny finanskrasch: Dela upp bankerna!" och "Statliga krediter till infrastruktur och vetenskap" med en bild på kandidaten och hur en bank tydligt delas i två delar. I den bra delen finns kraven "Magnettåg över Kattegatt" [som knyter samman Köpenhamn med Danmarks näst största stad Århus på Jylland]; "Atom- och fusionskraft", samt "Bygg LaRoucheuniversitet!" På bankens dåliga sida som genom delningen inte längre får garanteras av staten, finns "Spekulation och skatteparadis"; "Svindlerier med derivat" och "Penningtvätt".

Den andra affischen har kraven: "Helium-3 från månen för obegränsad fusionsenergi på Jorden" och "Samarbete - inte krig - med Ryssland, Kina och USA" med en bakgrund visar en dansk astronaut tillsammans med ryska och amerikanska astronauter intill en kinesisk rymdraket och bild på Internationella månutvecklingsalliansens byggnad. Denna affisch är tänkt att ge ett positiv utväg baserad på vetenskaplig utveckling och utbildning istället för de undergångsstämningar som dominerar dagens klimat- och nolltillväxtpanik.

Tom Gillesberg presenterar här kampanjen i en 15 minutersvideo: https://youtu.be/kuYKPFTtvEk

Följ valkampanjen här: http://sive.dk/