För ett gott nytt fredligt år i Syrien 2019!

Ett stort hopp för en snar fred i Syrien har tänts med beslutet av president Trump att dra tillbaka de amerikanska soldaterna. Det visar att han börjat få överhanden mot det amerikanska underrättelsetjänstetablissemanget som tillsammans Storbritanniens MI6 har försökt avsätta honom genom den s.k. Rysslandsutredningen. Nu drar han ned på de smutsigaste delarna av dessa underrättelsetjänsters horribla krig mot Syrien som bedrivits med hjälp av invaderande jihadistiska terrorister som Al Qaida och Daesh. Genom sin samverkan med president Putin kan alla sidor i konflikten koordineras för att Syrien skall kunna återta kontrollen i norr, vilket faktiskt också är Turkiets bästa lösning för att få en fredlig gräns.

I sin webcast den 27.12 pekar Helga Zepp-LaRouche på att Trumps samverkan med presidenterna Putin och Xi kan betyda något ännu större: 1) Ett slut på den brittiska geopolitiken av eviga krig, för att kontrollera världen 2) Att den neoliberala världsordningen ersätts av en ny paradigm av fred genom utveckling.

Trumps beslut att lämna Syrien har inte mötts av glädje från de ledande svenska politikerna, som likt Storbritanniens och Frankrikes fortsätter sitt krig genom ombud mot Syrien. Både regeringen och Vänsterpartiets Sjöstedt har oroat sig för kurdernas situation i norra Syrien, trots att man i åratal har stött och fortfarande stöder den syriska "oppositionens" väpnade kamp i Syrien genom den s.k. Fria syriska armén, som Turkiet använde för att krossa och terrorisera kurderna i den nordvästra kurddominerade syriska provinsen Afrin och nu skall använda för att attackera kurderna när amerikanerna drar sig tillbaka.

För att se vad det nya året kan innebära, lyssna på webcasten den 27.12 med Helga Zepp-LaRouche här:
https://schillerinstitute.com/blog/2018/12/27/webcast-trump-dumps-british-empires-agenda-of-permanent-war-provokes-hysteria/

och läs på svenska hennes hoppfulla nyårsanalys: http://www.larouche.se/artikel/2019-utlovar-en-underbar-framtid-om-europa-ar-moraliskt-redo-for-den