"Mirakel"-rapporten Operation Felix används i Jemen

Hussein Askary presenterar återuppbyggnadplanen för Jemen på Schillerinstitutets konferens i Bad Soden 30 Juni 2018.

I det senaste nyhetsbrevet "Invest in Yemen" från den Jemens Myndighet för investeringsfrämjande (GIA) berättar man om sommarens lansering av Operation Felix som myndighetens egen återuppbyggnadsplan. Den kallas för "Mirakel"-rapporten eftersom den använder förebilder från återuppbyggnadsmiraklen efter Andra världskriget i Tyskland, Japan och Sydkorea. Planen är utarbetad av Hussein Askary, Internationella Schillerinstituets Koordinator för Västasien. Nyhetsbrevet hänvisar i en länk till rapporten, som är publicerad på arabiska av Sidenvägspartiet i Jemen, och Schillerinstitutets logo syns högst upp på dess förstasida.

Varje vecka pågår nu seminarier om olika avsnitt av rapporten, där tjänstemän från olika departement och fackmyndigheter sätter sig in i detaljerna i rapporten för att börja med utarbetandet av utförliga planer för dess genomförande. På det senaste seminariet upplästes ett brev från Hussein Askary om hur Kinas ekonomiska utveckling kan vara ett exempel.

På ett ministermöte i Sanaa i den 5.12 tog vice premiärminister och tillika finansminister Dr. Hussein Maqboli upp frågan om hur viktigt det är att främja jordbruk och industri. Han pekade på att livsmedel utgör 30 procent av importvärdet, trots att Jemen har stora jordbruksarealer, varav endast ett fåtal procent används. Maqboli pekade på nödvändigheten att bredda inkomstkällorna och inte vara beroende av den dominerande oljan. Detta är helt i linje med vad som föreslås och beskrivs i Operation Felix.

Läs nyhetsbrevet "Invest in Yemen" här: http://investinyemen.org/ndetails.php?c=252&langid=2&pageid=9&fbclid=IwA...
http://en.ypagency.net/69813/

Lyssna på Hussen Askary när han berättade om Operation Felix som är en grund för att skapa fred i Jemen genom att alla delar av landet utvecklas så att alla grupperingar i landet kan inse nödvändigheten och nyttan av fred och försoning: http://www.larouche.se/artikel/hussein-askary-om-jemen
Där finns också länkar till andra artiklar och föredrag av Hussein Askary om Operation Felix på svenska och engelska.