Nervgiftsattacken på fd spionen Skripal och hans dotter

För var och en som inte var född igår, är nervgiftsattacken på den fd rysk/brittiske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter en uppenbar brittisk politisk manöver för att förhindra det begynnande samarbetet mellan presidenterna Trump och Putin. Ett samarbete mellan de båda presidenterna skulle kunna leda till en gemensam satsning på den Nya sidenvägen, det världsomfattande fredsprojektet att binda samman världen med infrastruktur, innovation och ekonomiskt samarbete. Det skulle avsluta den geopolitiska uppdelningen av världen som är grunden för det brittiska globala inflytandet och Londons finansiella makt.

Theresa Mays internationella antiryska manöver är bara en ny fas i det pågående kuppförsöket att först försöka stoppa valet av president Trump, och sedan att försöka fälla honom genom Russiagate. Mordet och den förnyade kampanjen mot Ryssland gjordes när luften började gå ur Robert Muellers utredning och senatens anklagelser i stället började vändas mot de brittiska konspiratörerna och deras medlöpare i FBI, CIA och andra amerikanska underrättelseorganen. I de båda affärerna finns samma brittiska underrättelseagenter som centrala aktörer: MI6, Christopher Steele, Richard Dearlove, Sir Andrew Wood, mfl.

Theresa May har fortfarande inte lagt fram något underlag för sina anklagelser mot Ryssland för att ligga bakom förgiftningen den 4 mars i Londonförorten Salisbury - inga bevis, inget motiv, ingen rättsprocess. May var själv på väg att tappa greppet om makten, fram till dess mordet skedde, men plötsligt förväntades hela världen stödja och hylla henne som en hjälte för hennes hårda utfall mot Ryssland.

"Det är fult. Det är vimsigt", sa Helga Zepp LaRouche den 28 mars och slog fast att det är tydligt att britterna piskar fram en krigskonfrontation. "Vi kan få detta att slå tillbaka", sa hon och pekade på att det räcker med att bara hålla sig till sanningen och använda alla möjligheter att avslöja bedragarna.

Ledande politiker på båda sidor av Atlanten har reagerat som lämlar på den brittiska upptrappningen mot Ryssland i motsats till Trump som både ringt och gratulerat Putin för valsegern och bjudit in honom till USA. Helga Zepp LaRouche har slagit fast att det finns bara en förklaring till skillnaden och det är skräcken hos den gamla makteliten för att deras bankrutta världsimperiums dagar är räknade, när den absolut största delen av mänskligheten har gripits av Nya sidenvägsandan och dras med i det nya paradigm av samarbete mellan länder byggt på Kinas politik för vinn-vinn och dess Bälte & Väginitiativ.

I stället för att erkänna sitt systems misslyckande, har de imperialistiska geopolitiker som styr Theresa May fallit i Thukudidesfällan, med att riskera ett krig som riskerar att leda till mänsklighetens förintelse i ett kärnvapenkrig - i ett misantropiskt försök att skydda sitt döende system.

Läs mer på svenska och finn länken till Barbara Boyds dossier på: http://www.larouche.se/artikel/mrs-m-drar-in-sina-vastliga-allierade-i-en-farlig-konfrontation-med-ryssland