Nunes memorandum: DN, SVT och Ekot försvarar FBI:s polisstatsmetoder


Devin Nunes, ordförande för Representanthusets underrättelseutskott

I rapporteringen om det explosiva pm som författats av den amerikanske utskottsordföranden Devin Nunes, har Sveriges statstelevision och radio öppet taget ställning för demokraterna, FBI och britternas spion Steele. Vad Nunes säger är bara misstankar, medan vad Demokraterna säger citeras som sanning. Man hänvisar till att FBI avrådde från publiceringen som om problem med mörkläggning inte existerat från den sidan.

Nunes är ordförande i representanthusets underrättelseutskott och det är väl känt att han i den funktionen under ett halvår har kämpat för att få ta del av dokument från FBI, NSA och CIA, dokument som hans utskott har rätt att läsa men som undanhållits av underrättelsetjänsterna. SVT och Ekot framställde honom som en enskild kongressledamot för att förringa honom och tysta ned det verkliga innehållet i Nunes memo.

Dagens Nyheter tog upp Nunes pm om FBI på lördagsnumrets förstasida. Martin Gehlin ställer sig helt på Demokraternas, FBI:s, brittiska imperiets och krigshökarnas linje och attackerar denna pm från alla vinklar han kan. Han skriver bl.a.:

"Historiker och utrikespolitiska experter beskriver händelseutvecklingen i veckan som en skrämmande upptrappning av republikanernas attacker mot ett oberoende rättsväsende i USA."

Men det är just detta om "ett oberoende rättsväsende" som Nunes bevisar att FBI inte rättar sig efter. FBI är helt partiskt för Demokraterna och för den brittiska attacken på valet av president Trump. Om FBI tillåts styra valet i USA är USA inte en demokrati. Om brittiska agenter med stöd av den brittiska regeringens diplomater tillåts massivt påverka valet, är USA inte heller självständigt.

Den korta men explosiva promemoria som skrivits av Devin Nunes och kongressen publicerat, ger hela det amerikanska folket och hela världen en liten inblick i vad som pågår bakom det amerikanska säkerhetstjänsternas hemlighetsmakeri. Vad president Trump gjorde, var att inte lägga in något veto mot publicereringen utan låta kongressen få sin vilja igenom.

Läs en sammanfattning på svenska av Nunes memorandum i LaRouchePAC-uttalandet: Bomben briserar: Nunes PM är första steget till att avslöja hela sanningen om Russiagate http://www.larouche.se/node/4549

Se LaRouchePAC:s fredagswebcast med programledaren Mathew Ogdens starka sammanfattning av innehållet i Nunes memo och dess storpolitiska sammanhang.
https://larouchepac.com/20180202/breaking-secret-nunes-memo-released-truth-about-russiagate-friday-webcast

Direktlänk till underrättelseutskottets memorandum: https://intelligence.house.gov/uploadedfiles/memo_and_white_house_letter.pdf

Se Helga Zepp-LaRouches sammanfattning av världsläget dagen innan i sin torsdagswebcast. Hon tar upp hur Davosmötet präglades av Kinas Bälte & Väginititativ Belt-and-Road Initiative (BRI) och fortsätter med att kommentera Nunes-memot som var på väg att släppas dagen därpå: https://larouchepac.com/20180201/global-policy-increasingly-shaped-chinas-new-silk-road-time-us-join

EIR:S Mueller-dossier avslöjade redan i februari förra året hur både Hillary och FBI använde sig av den brittiske spionen Steeles hopkokade förtal mot Trump, vilket är vad Nunes -memo dokumenterar. Det betyder att det inte var ryssarna utan britterna som ingrep i amerikanska valet för att påverka det och de gjorde det till Hillarys fördel. Läs EIR:s dossier om den korrupte specialåklagaren Robert Mueller här: https://larouchepac.com/20170927/robert-mueller-amoral-legal-assassin-he-will-do-his-job-if-you-let-him
Läs på svenska om Mueller-dossiern här: http://www.larouche.se/artikel/larouchepac-s-mueller-dossier-avslojar-st...

Se DN:s Martin Gehlins artikel den 3.2 här: https://www.dn.se/nyheter/varlden/martin-gelin-trump-offentliggor-kontro...
Se också: https://www.dn.se/nyheter/varlden/usas-kongress-i-hatsk-konflikt-over-sp...
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6878511
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6878412
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=6379&ar...
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=6379&ar...
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/donald-trump-godkanner-offentliggoran...
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/bakgrund-republikanernas-omtvistade-dokument