Köpenhamn: En fantastisk dialog mellan kulturer

"De kom från hela världen. De kom med gåvor. Gåvor som man inte kunde ta på. Men gåvor som rörde själen. Gåvor i form av skön musik och skön dans.
Och människor kom för att höra dem. Salen blev fullsatt. Och då det inte fanns plats till extra stolar, stod de i gångarna, och i lobbyn och bakom kulisserna. De var danskar, och de var diplomater och andra människor från många nationer, kanske sammanlagt knappt 200. Värdinnan sa att det aldrig tidigare varit så många i salen.

Dialogen mellan kulturer och mellan sponsorerna ledde till denna stora framgång. Sponsorer var: Schillerinstiutet, Organisationen för en rysk-dansk dialog, det Ryska huset i Köpenhamn och det Kinesiska kulturcentret (som snart kommer att öppnas och som bidrog med förfriskningar i pausen). Konserten hölls i det ryska centret för vetenskap och kultur, knutet till den ryska ambassaden. Centret representerar den ryska federationen myndighhet för kontakt med de fd sovjetstaterna, ryssar i i utlandet och det internationella humanistiska samarbetet (Russotrudnichestvo).
Kvällen inleddes med Schillerinstitutets danske ordförande, Tom Gillesberg, som sade att vi befinner oss i ett världshistoriskt ögononblick där det finns en chans att USA ansluter sig till den nya paradigm för ekonomisk utveckling som rider fram i världen.
Sedan sa Jelena Nielsen, talesman för den rysk-danska dialogen, att en dialog mellan kulturer kan leda till fred i världen. Kvällens program presenterades.
Som tredje punkt hälsade Artem Alexandrovich Markaryan, chef för det ryska centret för vetenskap och kultur, publiken välkommen."

Hela artikeln, skriven av Michelle Rassmussen, kan Du läsa på danska eller engelska här:
http://schillerinstitut.dk/si/2017/02/vidunderlig-koncert-dialog-mellem-kulturer-gennembrud-koebenhavn/

Dessutom finns en video av konsertprogrammet på samma hemsida! Dialogen ägde rum den 17 februari.