Trumps nya finansminister konfronterades med krav på bankdelning

Den amerikanska demokratiska senatorn Maria Cantwell höll tal i senaten om vad som krävs av en ny finansminister och hon sa att en av de viktigaste åtgärderna för att öka krediterna till mindre och medelstora företag är att återinföra den amerikanska bankdelningslagen Glass-Steagall. Det är anledningen till varför hon kraftfullt protesterade mot utnämningen av Goldman-Sachs/Soros-mannen Steven Mnuchin till att bli Trumps nya finansminister.
Cantwell sa:
1) Han är motståndare till Glass-Stegall,
2) Han vill avreglera den lilla reglering som infördes av Obama i Dodd-Franks Volcker rule,
3) Han är känd för att ha vräkt tusentals människor från sina hem enbart för sin vinnings skull och
4) Han har plundrat sin banks pensionsfond vilket inte bådar gott för USA:s pensionärer när han som finansminister skall kompensera pensionärerna för finanskrisens förluster som motsvarar de enorma summor Wall Street fick i stödpengar under finanskrisen.

Se hennes tal här
https://www.cantwell.senate.gov/news/videos/watch/cantwell-announces-opposition-to-treasury-nominee-mnuchin-in-speech-on-senate-floor