Flygplanskrasch över Svarta havet: Schillerinstitutet kondolerar

Flygplanskrasch över Svarta havet: Schillerinstitutet kondolerar

Den 25 december kraschade ett ryskt militärflygplan över Svarta havet. Det var på väg till Syrien med medlemmar i den berömda Alexandrov-ensemblen. Alla 92 passagerare på planet omkom. Schillerinstitutets internationella ordförande Helga Zepp-LaRouche uttalade sig kort därefter. Den 30 december överräckte en delegation Schillerinstitutmedlemmar hennes uttalande till det ryska konsulatet i New York medan Schillerinstitutets kör sjöng den ryska nationalsången. De engelskspråkiga ryska medierna TASS och RT Deutschland samt den franskspråkiga Sputnik och arabiska medier rapporterade omedelbart händelsen. Den video som finns att se på youtube hade på tre dagar över 400,000 besök. Se den här: https://www.youtube.com/watch?v=MWd7CIShVRE

I sitt uttalande sa Helga Zepp-LaRouche bl a: "I det internationella Schillerinstitutets namn vill jag uttrycka vår djupa sorg över den tragiska förlusten av de 92 människor som var på väg till Syrien i det kraschade planet. Denna olycka är än mer smärtsam för att Alexandrov ensemblens medlemmar med sin musik och patriotiska anda skulle ha fört med sig ett budskap om hopp till Syien befolkning. Denna befolkning har i mer än fem år varit offer för den brottsliga regimförändringspolitiken...."

"Alexandrov ensemblen har givit uttryck för Rysslands högsta moraliska värden och, precis som i all klassisk körsång, talar till publikens själ och kreativa potential. Det är därför mycket viktigt att den ryske försvarsministern Sergei Shoigu tillkännagivit att han föranlett auditioner för att hitta de bästa talangerna för att återuppbygga Alexandrov-kören."

Läs Helga Zepp-LaRouches uttalande på engelska här:

https://larouchepac.com/20161231/message-condolence-alexandrov-ensemble-and-people-russia