USA: Trump säger att han tänker sätta stopp för USA:s regimförändringspolitik

USA:s näste president, Donald Trump, har flera gånger sagt att han inte kommer att stödja sina föregångares politik för regimförändringar. När han under ett möte den 6 december i Fayetteville i North Carolina tillkännagav sitt val av försvarsminister, general James Mattis, upprepade han sitt budskap om detta:

"Vi kommer att sluta med att rusa omkring för att avsätta utländska regimer som vi inte vet något om och som vi inte borde ha samröre med," sa Trump. "Denna destruktiva serie av interventioner och kaos måste äntligen upphöra." Han lovade att "bara engagera amerikansk miltär .... när det ligger i USA:s intresse ... Vi vill stärka gammal vänskap och söka nya vänner ... Vi söker harmoni och god vilja hos världens länder" sa Trump.

När det gäller Mattis beskrev Trump honom som "en av de effektivaste generaler som vi har haft på många, många årtionden ... och det amerikanska folket kan skatta sig lyckligt att en man med denna personlighet och integritet nu kommer att bli en civil ledare i spetsen för försvarsdepartementet." "Jag är stolt över att idag kunna tillkännage min avsikt att nominera general James 'Mad Dog' Mattis till näste försvarsminister."

Källa:

https://sputniknews.com/us/201612071048253916-trump-end-regime-change-policies/