Amerikansk delstatssenator: Kerry är inte intresserad av fred

Richard Black, pensionerad överste, republikan och senator i USA:s delstat Virginia, angrep i klara ordalag USA:s syrienpolitik i den intervju han gav till Russia Today (RT) den 5 oktober. När RT bad Richard Black kommentera utrikesminister John Kerrys uttalande om att Ryssland och Syrien inte vill lösa krisen i Syrien genom diplomati, svarade han: "Jag anser att inte finns någon antydan om att John Kerry önskar något annat än att störta Syriens legitima regering. Om man går tillbaka till när IS tog kontroll över Mosul med hjälp av ett stort förråd amerikanska vapen, så ingrep inte USA för att stoppa att vapnen kunde införas i Syrien. USA tillät också IS att köra 2000 tankbilar fram och tillbaka från Turkiet. Först när Ryssland ingrep stoppades dessa. Den USA-ledda koalitionen tillät en stor IS-armé att marschera genom öknen för att ockupera Palmyra. Jag tror att deras avsikt var att, om de skulle lyckas med det, kanske gå vidare från Palmyra till Damaskus."

Richard Black sa vidare att "Vi (USA- ö.a.) var redo att utsätta hela Syrien för IS grymheter för att störta Syriens regering. Jag kan inte se någotsomhelst bevis för att utrikesminister Kerry är ärligt intresserad av fred."

I samma intervju, som kan läsas på engelska här: https://www.rt.com/op-edge/361676-syria-us-russia-talks/, visade Black hur media och amerikanska regeringskällor inte rapporterar sanningsenligt om situationen i Aleppo. Han sa att den syriska armén är på väg att krossa terroristerna i Östra Aleppo och att han hoppas att de lyckas med det inom ett par månader.

Se även:

Det som USA och Västvärlden stöder i Östra Aleppo är samma Al Qaida som styrde flygplanen in i World Trade Center i New York, sa Black den intervju som kan ses på LaRouchepac.com https://larouchepac.com/20160929/interview-senator-richard-black-aleppo-how-americans-are-being-lied

Richard Black och Syriens FN-ambassadör Bashar al-Jaáfari deltog också i Schillerinstitutets Manhattankonferens den 10 september. Deras kritiken av Obamas Syrienpolitik var förödande: http://www.larouche.se/nyheter/2016/09/13/forodande-avslojande-av-usa-s-djupt-omoraliska-krig-mot-syrien-irak