När skall britternas mord på Hammarskjöld sonas?

FN:s generalsekreterare Ban Ki Moon är på väg att tillsäta en undersökning om mordet på Dag Hammarskjöld efter att nya dokument dykt upp från Sydafrika.

Frågan är när Sveriges regering skall göra rättssak av att britterna dödade Dag Hammarskjöld.

Att britterna har fritt fram för mord på svenska statsmän är det största säkerhetshotet mot ledande svenskar och det kommer att fortsätta finnas där tills dess svenska staten biter ifrån. En artikel i Foreign Policy visar hur öppet mordet på Hammarskjöld kan diskuteras utomlands.

http://foreignpolicy.com/2016/08/01/u-n-to-probe-whether-iconic-secretar...

Artikeln börjar: "FN:s Generalsekreterare Ban Ki­-moon kommer att föreslå en undersökning om nya uppgifter om att Dag Hammarskjold, en av de mest aktade generalsekreterarna i organisationens historia, mördades av paramilitär sydafrikansk organisation från aparheidtiden med understöd från CIA, brittiska underrättelsetjänsten och en belgiskt gruvbolag, enligt många befattningshavare insatta i fallet. Beslutet kommer sedan den sydafrikanska regeringen upptäckt gamla dokument från säkerhetstjänsten på den tiden med detaljer om en angiven hemlig operation, kallad Operation Celeste, för att döda Hammarskjöld."

Artikeln kan läsas med en gratisprenumeration för fem artiklar i månaden.

Läs mera på svenska om mordet på Hammarskjöld här http://www.larouche.se/nyheter/2013/11/23/mordet-pa-dag-hammarskjold-ken...

http://www.larouche.se/nyheter/2013/11/23/mordet-pa-dag-hammarskjold-ken...

och http://www.larouche.se/node/4255