Nyårsbudskapet från Helga Zepp-LaRouche:

Den kinesiska drömmen erbjuder hela världen en vacker framtid

Helga Zepp-LaRouches budskap med anledning av firandet av det kinesiska nyåret den 8 februari delades ut som flygblad, på kinesiska, vid den stora kinesiska nyårsparaden i New York. Schillerinstitutet var inbjudet att delta i paraden med två stora banderoller, med den kinesiska texten i guld på röd botten: "Schillerinstitutet: TianXiaWeiGong" (Världen tillhör alla, citat från Konfucius) och "EIR Chinese: One Belt, One Road Towards a Universal Peace". Rubriken på Helga Zepp-LaRouches nyårsbudskap var: "Den kinesiska drömmen erbjuder hela världen en vacker framtid". Det löd i översättning:

President Xi Jinping har återupplivat den 2.000 år gamla Sidenvägsandan och erbjuder hela världen ett win-win-samarbete för att blåsa nytt liv i världsekonomin. Sextio nationer har redan välkomnat samarbetet i "Ett bälte, en väg"-politiken, och i nya finansiella institutioner som AIIB och BRIKS-ländernas nya utvecklingsbank. President Xi har sagt:

"Vi har ett ansvar att uppfylla mänsklighetens dröm. I stället för att vara emot varandra, måste vi arbeta tillsammans som stater. För det behöver vi tillit och enighet. Vi måste stämpla de gamla metoderna som illa lämpade för 2000-talet. Varje land är som en liten ljuskälla, men om vi sammanför dem allihop kan vi lysa upp natthimlen."

President Xi har också erbjudit USA att samarbeta kring detta perspektiv, och det är oerhört viktigt att världens båda starkaste ekonomier samarbetar, eftersom tillsammans kan dessa två stormakter lösa vilket problem som helst i världen. Det står också klart att i kärnvapeneran kan krig inte vara ett sätt att lösa konflikter, om vi inte vill ta risken att utplåna mänskligheten. Låt oss därför arbeta tillsammans för att bli kvitt geopolitiken en gång för alla och ersätta de gamla metoderna med mänsklighetens gemensamma mål, som t.ex. att utrota fattigdom och svält på hela klotet; gemensamt utveckla fusionskraften och därmed tillförsäkra alla en säker energi- och råvaruförsörjning; och att samlas kring utforskningen av rymden för att trygga vår planets framtid genom att skaffa oss en djupare och bättre förståelse för hur vårt solsystem och vår galax faktiskt fungerar.

Låt oss förenas i en strävan att skapa en vacker framtid för mänskligheten och en vändning till det bättre i Apans år.

---