LaRouche: Avlägsna faktorn som leder till kärnvapenkrig – Obama

LaRouchePAC den 30 november 2015 -- Behovet att avlägsna Barack Obama från presidentposten, för att förhindra att USA dras in i en annars överhängande kärnvapenkonfrontation med Ryssland och Kina, tydliggjordes på ett dramatiskt sätt av händelser och varningar som inträffade idag.

Efter Obamas (och Natos) aggressiva offentliga stöd till Turkiets provokativa krigshandling mot Ryssland, innebar Obamas möte idag med Putin på Pariskonferensen en upptrappning. Enligt både Vita husets och Kremls rapportering från mötet upprepade Obama sina krav på att Syriens president Assad "måste bort" som ett villkor för samarbete mot terroristorganisationerna i Syrien, att Ryssland måste gå med i den "USA-ledda koalitionen" och måste upphöra med flygbombningarna i områden där Nusrafronten och andra jihadistgrupper som beväpnas av Saudiarabien, Turkiet, USA och Storbritannien är starka. Obama ignorerar synpunkter och rapporter från den amerikanska militären och militära underrättelsetjänsten, för att kunna fortsätta skärpa konfrontationen med Vladimir Putin.

En rysk försvarsanalytiker skrev på Sputnik idag och varnade för att den turkiska provokationen, med Natos och Obamas stöd, driver världen mot en konfrontation som liknar Kubakrisen 1962 – fast den här gången inte med en John F. Kennedy som kunde lösa situationen, utan med hans motsats, den arroganta drönarmördaren Obama.

Och en högt uppsatt kinesisk expert på eurasiska frågor, baserad i Hongkong, gick ut med en ännu mer dramatisk varning: Om Obama fortsätter med sin provokativa politik i Sydkinesiska sjön kan Kina mycket väl komma att svara "asymmetriskt", med kärnvapenkrig.

EIR:s grundare Lyndon LaRouche anser att det inte finns någon annan utväg än att skyndsamt avsätta Obama. Han säger:

– Putin gjorde en riktig bedömning av Obama. Putin kommer inte att ändra kurs eller backa. Och han är helt på det klara med att något samarbete med Obama inte är möjligt. Putin experimenterar inte. Han är beslutsam, och ser på konfrontationen ur ett globalt perspektiv. Det är Obama och Vita huset som begår allvarliga misstag, men allt man gör är helt avsiktligt.

Detta var LaRouches bestämda kommentar till den kinesiske professorn Zhang Baohuis varning för ett kärnvapenkrig mellan USA och Kina, utlöst av Obamas provokationer. Den lägesanalysen är "absolut korrekt", konstaterade LaRouche, men en sak är säker – kärnvapenkonfrontationen är inte "oavsiktlig" eller ett "misstag" från Obamas sida.

– Obama vet vad han håller på med, säger LaRouche. Han är en mördare, och styrd från Storbritannien.

Obama hotar med kärnvapenkrig, i den arroganta tron att Ryssland eller Kina kommer att "backa", vilket de inte kommer att göra.

– Men han kan tappa greppet om situationen, om han utmanas av personer och krafter som agerar för att få honom avsatt. Det är vår uppgift – om vi kan göra det i tid.

Läs också på engelska om hur kongressledamoten Tulsi Gabbard  i ett förhör i amerikanska kongressen varnade för att Obamas krig för att störta Assad kan leda till kärnvapenkrig här