Gav Obama klarsignal för Turkiets nedskjutning av det ryska stridsflygplanet?

När Lyndon LaRouche den 24 november fick meddelandet om att Turkiet just skjutit ned ett ryskt stridsflygplan över ett syriskt-turkiskt gränsområde sa han: "Obama har organiserat en krigshandling och därmed försatt såväl USA som hela mänskligheten i ett mycket stor fara." Inget mindre än att sparka Obama från presidentposten kan neutralisera det riskfyllda läget.

Olika amerikanska experter gav i samtal med EIR uttryck för att president Erdogan aldrig skulle ha givit order om en sådan aktion utan att ha Obamas tysta medgivande. Samma källor uppgav också att Obama är rasande över den franska regeringens beslut att samarbeta mer med Ryssland i kampen mot den islamiska staten IS efter terrorattackerna i Paris den 13 november. I stark kontrast till Frankrikes förnuftiga reaktion insisterar Obama på att man först måste störta Syriens president Assad och sedan bekämpa IS.

LaRouche fordrade igen att Obama omedelbart måste avgå: "Obamas förhållningssätt är en potentiell krigshandling och han måste omedelbart tvingas att avgå. Om man fortsätter att ta Obama i försvar är det, med tanke på dagens händelse, ett hot mot hela världen som skulle kunna leda till ett världskrig".