Mördaren i Vita huset

Redan från början av Barack Obamas presidentperiod har han haft återkommande tisdagsmöten där man fastställt dödslistorna för de kommande 60 dagarnas drönaroperationer. På grund av tidigare skandaler med lönnmord av bland andra CIA, som avslöjades i början av 1970-talet, stiftades 1975 lagar som explicit förbjöd presidenter att beordra lönnmord. Därför används nu i stället benämningen ”målinriktat
dödande” som förstås är samma sak.

Hur detta går till och hur kommandokedjan ser ut har nu i detalj avslöjats av internettidskriften The Intercept, som leds av bland andra Glen Greenwald, som var den som spred Edward Snowdens NSA-dokument. De åtta artiklarna baseras på hemliga dokument som läckts från myndigheter nära regeringen i Washington. Dessa visar att president Obama är en massmördare. Hela drönarpolitiken, som är det viktigaste i Obamas antiterroristprogram har skett i strid med USA:s konstitution och internationell rätt.

Generallöjtnant Michael Flynn avskedades från sitt arbete som chef för ”Defense Intelligence Agency” av Obama för drygt ett år sedan, för att han ansåg att Vita husets mellanösternpolitik inte baserades på kunskaper om förhållandena på marken. Han säger i Intercept: ”Drönar-operationen handlar just nu bara om dödande. När du hör frasen ”gripa
eller döda” är ”gripa” en felbenämning. Vi griper inga längre. Hela vår mellanösternpolitik tycks bygga på att skjuta med drönare. Det är vad regeringen har bestämt att göra i sin antiterroristkampanj. De gillar Specialstyrkornas och CIA:s möjligheter att hitta en kille mitt i öknen, i en skitig liten by, och släppa en bomb på hans huvud och döda honom.”

Vita huset säger i ett officiellt policydokument:”Vid varje tillfälle föredrar vi att gripa hellre än att döda. Vi har noggranna regler för användande av dödligt våld och dessa regler inkluderar nära nog fullständig säkerhet att terroristmålet är på plats, nära nog fullständig säkerhet att ickestridande
inte kommer att skadas eller dödas, en bedömning att ett gripande inte är möjligt under den pågående operationen.”

Vidare sägs:”Det måste finnas en laglig grund för att använda dödligt våld och detta dödliga våld kommer bara att användas mot ett mål som utgör en kontinuerligt omedelbart överhängande hot mot personer från USA.”

Under en femmånadersperiod dödades 155 personer av drönare och andra flygplan från USA i nordöstra Afghanistan. Av dessa var 19 personer på mållistan. 136 av de dödade fanns inte på någon lista. Är de män mellan 15 och 45 år klassificeras dessa ändå som ”fiender dödade i strid (EKIA – enemy killed in action).” Vilka dessa var vet ingen och Obama bryr sig inte.

I ett av dokumenten som läckts sägs, att det i juni 2012 fanns 16 personer i Jemen som president Obama sagt skall dödas men under 2012 dödades mer är 200 personer av drönare i Jemen. Det är också så att Hellfire-missiler inte enbart skjuts mot människor. Det är faktiskt så att de flesta drönaranfallen siktar på mobiltelefoner. SIM-kortet talar om var mobilen finns så länge den är påslagen. Om en nattlig räd tystar en mobil kallar operatörerna det för en ”touchdown.”

Dessa strikta regler, som formulerats av Obamas regering och underskrivits av Obama själv, har brutits mot vid varje attack. Så även enligt sina egna regler är Barack Obama skyldig till massmord.

Läs mer på engelska här: https://larouchepac.com/20151015/documents-leaked-inside-obamas-murderous-drone-program

Följ frågan om Obamas avsättning på: https://larouchepac.com/policy/impeach