Obama har stött uppbygget av IS

Den förre chefen för USAs militära underrättelseorganisation DIA, generallöjtnant Michael Flynn, anklagade nyligen Obamaadministrationen för att medvetet och direkt ha stött tillkomsten av terrororganisationen IS. Detta gjorde han i en intervju i början av augusti i TV-kanalen Al-Jazeeras programm Head to Head. Han stödde helt den analys om läget i Syrien som DIA gjorde våren 2012. Den var hemligstämplad till våren 2015.

Hans intervju väckte stor uppmärksamhet i USA, men än så länge har det varit ganska tyst i europeisk media. Den tyska veckotidningen Neue Solidarität och det LaRouche närstående partiet BüSo publicerade delar av Flynns intervju. Nu har även en viktig äldre tysk politikervid namn Todenhöfer kommenterat Flynns uttalande på sin Facebook-sida och i ett blogginlägg:

"Det amerikanska utrikesministeriet har intensivt försökt att tona ned dessa tidiga (!) varningar från DIA. Många medier spelar ned DIAs rapport. Annars skulle de tvingas att medge att deras rapportering från Syrien i åratal varit felaktig. Der Spiegel som hela tiden har rapporterat felaktigt om Syrien, kallade underdånigt rapporten för en ‘saga'. Andra journalister utsattes för påtryckningar från den konkurrerande hemliga underrättelsetjänsten CIA att inte skriva något om DIAs rapport. "

"Vi upplever åter det smutsiga spelet med 'hemliga amerikanska interventioner' i Mellanöstern. USA uppträder inte för första gången tillsammans med terrorister. Det general Flynn säger har många inte bara anat. Tänk bara på USA:s tidigare 'hemliga interventioner' i Iberoamerika. I INSIDE IS har jag utförligt beskrivit USAs roll i vapenleveranserna till terroristerna i Syrien."

Författaren Jürgen Todenhöfer var förbundsdagsmedlem för det kristdemokratiska partiet CDU mellan 1972 och 1990. Som journalist besökte Todenhöfer förra året Irak och Syrien och fick träffa ledare för IS. Detta reportage rapporterades i Svenska Dagbladet:
http://www.svd.se/storsta-religiosa-utrotningen-som-nagonsin-planerats

Här är han nya blogginlägg på tyska:
https://cooptv.wordpress.com/2015/08/18/juergen-todenhoefer-obama-ist-mitschuld-am-islamischen-staat/

Se intervjun med general Flynn på engelska här: http://youtu.be/SG3j8OYKgn4

Läs om intervjun på LaRouchePAC här: https://larouchepac.com/20150808/former-head-defense-intelligence-agency-slams-administration-willful-decision-build-jihadis

och här: https://larouchepac.com/20150811/gen-flynn-strategic-vision-nuclear-power-required-stop-war