Mordet på Grekland

Till vår hemsidas läsare: Vi återger här den dramatiska ledare som LaRouche-rörelsens veckotidskrift Executive Intelligence Review publicerade den 17 juli:

Leesburg den 14 juli 2105- Efter att ha tänkt över vilka ny och brutala grymheter som europeiska politiker tvingat på den grekiska nationen och dess befolkning, uttalade sig Lyndon LaRouche igår kväll:

"Detta är folkmord, det styrs från Storbritannien, och det är dödsstöten för EU.

EU kommer att falla sönder. Det är det brittiska imerpiet som har utlöst detta. Det opererade genom den tyske finansministern Schäuble som utövar den extrema högerns inflytande över förbundskansler Merkel. Men Tyskland kan inte komma undan detta. Därför kommer de också att hamna i en kris.

Och än mer så är EU:s sammanbrottskris, som drivs av britterna, också en allvarlig och omedelbar risk för ett krig med Ryssland och att fascism tar över. "

Idag såg vi hur Hillary Clinton avslöjades som totalt diskvalificerad att vara presidentkandidat genom en fråga på fem ord som ställdes till henne av Daniel Burke, en LaRouche PAC-aktivist, under hennes tal i New York City: "Kommer ni att återinföra Glass-Steagall?"

Hennes uteblivna svar och senare hennes rådgivares uttalande till media att hon kommer att gå emot Glass-Steagall, trumpetades ut i nyheter överallt i USA och i brittisk press.

Om detta sa LaRouche:

"Hillarys politiska karriär var ett misstag. Hon är advokat, inte vetenskapare. Hon fick en fråga och hon vägrade att säga sanningen om den till befolkningen. Detta kommer att bli hennes politiska slut.

Hennes karriär bygger nu på att stödja Obama, både genom att hon vägrade att svara och sedan genom att hennes rådgivare avvisade det (Glass-Steagall - ö.a.). Båda dessa saker visar att hon fortfarande stödjer Obama.

Detta betyder att hon har avslöjats för att vara en fejk. Hon har ingen Glass-Steagall-politik, men medlemmar i Senaten har det. Hennes politiska karriär är implicit slut, och det är hennes eget fel. Hon förestörde sin karriär genom att handla som en dum opportunist."

De två frågorna är direkt knutna tll varandra. LaRouche-PAC-aktivisten Burke lade fram det tydligt i sina intervjuer till media: Sammanbrottet i EU:s skuldkris skulle kunna utlösa en transatlantisk bankkris när som hellst. Den enda säkra sättet att förhindra detta är att åter sätta Glass-Steagall i kraft i USA, och det snabbt, för att sedan kunna genomföra samma sak i Europa. En grupp Det var därför som en grupp senatorer lade fram sin motion om Glass-Steagall igen, väl medvetna om den snabbt växande faran för en ny och större finanskrasch.

Läs en av de många artiklarna om Burkes fråga på engelska:

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/meet-the-guy-ejected-from-hillary-clintons-major-economic-speech-10386057.html