IMF, AP ger Grekland rätt mot EU

Lyndon LaRouche betonade att Associated Press har skrivit en mycket viktig artikel som rekommenderar att man omedelbart sammankallar en skuldkonferens för Grekland. Den ligger helt i linje med LaRouches uttalanden sedan länge om den den grekiska skuldbluffen och hans uttalande den första juli om att "det är det transatlantiska finanssystemet som är konkurs, inte Grekland."

AP:s artikel hade rubriken "Tyskland motsätter sig skuldlättnader för Grekland, men gynnades av en sådan plan efter Andra världskriget". Det AP hänvisar till är skuldkonferensen i London 1953 då hälften av de tyska skulderna avskrevs inklusive krigsskadestånden från båda världskrigen. Det var den skuldlättnaden som gjorde det "Tyska undret" av ekonomisk återuppbyggnad möjligt under 1950-70-talen.

AP:s artikel publicerades den 2 juli, samma dag som IMF motvilligt offentliggjorde sin av Wikileaks delvis läckta rapport, som slog fast att den Grekiska skulden är ohållbar och måste skrivas ned. IMF-tjänstemän skrev till sin ledning att 50-60 miljarder euro av Grekland skuld måste skrivas. Det är bara 20 procent av Greklands skuld, medan Tyskland fick hälften av sin skuld nedskriven, men nu vägrar göra det för Grekland, trots att Grekland var ett av länderna som hjälpte Tyskland 1953.

AP- artikelns nyckelavsnitt var:
"Avtalet från 1953, då Grekland och cirka tjugo andra länder drastiskt skrev ned en stor andel av de tyska lånen och omstrukturerade resten, är en paradexempel som visar hur effektiv en skuldlättnad kan vara. Det hjälpte igång det som senare blev känt som det 'Tyska ekonomiska undret'...
"Så det är kanske ironiskt att Tyskland är bland de länder som motsätter sig Greklands krav på avskrivning av delar av sina skulder."
"Den grekiske finansministern Yanis Varoufakis hävdar att skuldlättnaden är nyckelfrågan som häll tillbaka ett avtal med kreditorerna förra veckan och säger att han hellre skär av sin arm än skriver på ett avtal som inte åtgärdar landets skulder."
"I en uppmärksammad rapport på torsdagen så stödde Internationella Valutafonden kravet på att göra Greklands skuld hanterbar."

Lyndon LaRouche diskuterade eurosystemets sammanbrottskris med hundratals aktivister på torsdagen. Han betonade upprepade gånger att det transatlantiska finanssystemet inte kan undvika en kollaps och att det enda sättet för realekonomin och människorna att överleva den är att genast genomföra en global bankdelning enligt Glass-Steagall på Wall Streets och Londons megabanker, så att man skriver av deras värdelösa skuld-"tillgångar". Räddningspaketen för Grekland var gigantiska bedrägerier som endast räddade bankerna genom att ta över deras Greklandslån.

LaRouche varnade också för, och det är han nästan ensam om, att denna finanskollaps kommer att få London att använda sin marionett Obama till att pressa Ryssland och Kina så att det blir världskrig.

Läs mera om Grekland här http://www.larouche.se/nyheter/2015/07/02/grekiska-trojkaskulden-illegitim

och http://www.larouche.se/nyheter/2015/06/08/grekland-fortsatter-undga-eu-s-bankdiktatur

En samling LaRouchePAC-notiser om läget inför folkomröstningen i Grekland finns här https://larouchepac.com/20150702/ap-shames-merkel-greece-larouche-urges-story-be-spread

AP-artikeln kan läsas här http://www.usnews.com/news/business/articles/2015/07/02/the-case-for-greece-when-it-forgave-germanys-debt