Sverige missade den nya Suezkanalen

Den 5 augusti 2014 satte Egyptens president Fatah Al-Sisi igång jätteprojektet i Egypten med en andra Suezkanal. Dagen därpå hade den egyptiska armén och 40 byggbolag dragit igång grävningarna och flyttat miljoner ton sand. I maj var grävningarna klara med rekordfart.

Den 14 juni 2015 rapporterade Svenska dagbladet sin första nyhet om projektet med följande notis under rubriken "Noterat i världen": "37 km ny sträckning har byggts för Suezkanalen. Den nya sträckan löper parallellt med den äldre kanalen och invigs den 6 augusti." SvD hann inte med att ens rapportera om bygget av detta nya världens undererk förrän efter bygget var klart!

Detta bygge hade kunnat betyda massor av jobb för svenska maskinindustrier för att sätta arbetslösa ungdomar i arbete med ett både viktigt och fascinerande projekt, som EAP uppmanade alla riksdagsledamöter med flygblad vid öppnandet av den nya Riksdagen i november 2014. Nej, SvD och andra svenska media surade, svenska politikerna besökte inte ens projektet och ännu mindre skaffade fram samarbetsavtal för att vara med. Sverige missade en stor chans till produktiva jobb.

Skall Sverige inte missa de andra jätteprojekten i Egypten, de andra jättekanalbyggena med en ny Panamakanal i Nicaragua och en Krakanal i Thailand eller de andra jätteprojekten nu på gång i världen är det dags att börja samarbeta med BRIKS-länderna och deras Nya utvecklingsbank som skall grundas i den ryska staden Ufa nästa månad.

Läs nedan hur LaRoucherörelsen var först att rapportera om den nya Suezkanalen trots våra små men tydligen smarta resurser. Läs om det nödprogram som lades fram redan 2013 av LaRoucherörelse för att inspirera Egypten att starta och finansiera sådana jätteprojekt. Var med i LaRoucherörelse för att förändra världen inte efter utan före!

http://www.larouche.se/artikel/egyptens-utveckling-vitaliserar-hela-nildalen

http://www.larouche.se/nyheter/2014/10/09/ge-sverige-en-uppgift-dags-ta-fram-stora-resvaskan

http://www.larouche.se/artikel/nodprogram-for-en-egyptisk-ekonomisk-sjalvstandighet

http://www.larouche.se/nyheter/2015/02/25/krakanalen-ett-stort-projekt-for-sidensjovagen