Obama ljög om ambassadörsmord, Syrienkriget och IS

Den 18 maj tvingades USA:s utrikesdepartement och USA:s militära underrättelsetjänst DIA att offentliggöra mer än 100 sidor hittills hemligstämplade dokument. De innehåller informationer om terrorangreppet mot det amerikanska konsulatet i den libyska staden Benghazi den 11 september 2012. USA:s ambassadör i Libyen, Christopher Steven, samt tre andra amerikanska tjänstemän omkom. Det var organisationen Judicial Watchs enträgna arbete som ledde till dessa viktiga dokumenten frisläpptes med hjälp av lagen om informationsfrihet (FOIA).

En av rapporterna skrevs den 12 september 2012 dagen efter attacken och innehåller en detaljerad beskrivning av de terrornätverk som länge förberett terrorattacken på uppdrag av Al-Qaida. Rapporten var inte en slutgiltig bedömning, men den skickades till toppfolk i president Obamas regering, bl a i Vita huset och i säkerhetsrådet.

Det är därmed klart att president Obama kände till att attacken i Bengasi utfördes av en Al-Qaida närstående grupp som hämnd för att en libysk ledare för Al-Qaida dödats i ett amerikansk drönaranfall i Pakistan i juni 2012. Men Obama och hans stab spred lögnen om att terrorattacken skulle ha börjat med en spontan demonstration mot en internetvideo som förtalat profeten Muhammed.

I mitten av september 2012 gick den amerikanska presidentsvalkampanjen på högvarv. Obama ville bli återvald och byggde delvis upp sin kampanj runt temat att han besegrat al-Qaida och dödat Osama Bin-Laden. Om sanningen om Bengazi kommit fram hade han kanske förlorat valet. Det kan förklara de groteska lögner som regeringsrepresentanter fabricerade och ständigt har upprepat.

Av de nu offentliggjorda dokumenten framgår även följande:

* Regeringen kände till att vapen smugglades till Syrien via Benghazi mellan oktober 2011 och september 2012. Den amerikanska regeringen lät det ske trots att det ledde till ett blodbad i Syrien och trots att FN beslutat om ett vapenembargo mot Syrien.

* Redan i augusti 2012 kände man till att terrorgruppen ISIS tänkte upprätta ett kalifat i Syrien och i Irak, om USA inte ändrade sin politik. Trots detta ingrep inte USA på ett tidigt stadium mot IS.

DIA skulle kunna ha förlängt processen fram till frigivandet av dokumenten med hjälp av juridiska finter om ledning så velat. Men uppenbarligen beslöt man att offentliggöra bevisen för Obamas lögner nu, kanske för att skapa en möjlighet att avsätta presidenten.

Bara en vecka tidigare kunde man läsa journalisten Seymour Herschs uppseendeväckande bidrag i London Review of Books som handlade om Obamas lögner om hur Bin Laden dödades. Detta byggde också på medvetna läckor i Obamas egen administration. Paralellt med detta diskuterar den amerikanska kongressen intensivt frågan om regeringens NSA-spioneri och polisstatsmetoder liksom regeringens hemligstämpling av den saudiska regeringens inblandning i terrordåden den 11 september 2001, vilket finns dokumenterat i Kongressens egen utredning. Allt detta skulle var för sig vara tillräcklig grund för att fälla Obama inför en riksrätt och avsätta honom.

Läs mer på engelska här https://larouchepac.com/20150525/larouche-identifies-real-issue-release-dia-documents-remove-obama

https://larouchepac.com/20150520/declassified-dia-documents-can-bring-down-obama-now

https://larouchepac.com/impeach