Saudiavtalet avbröts i sista stund

Regeringens beslut att avbryta vapenavtalet med Saudiarabien är ett viktigt steg mot terrorismen och krigspolitiken. Med tanke på de nyheter som snart kan komma upp till ytan om Saudiarabiens inblandning i terrorism kommer det att bli än tydligare varför detta var ett riktigt steg. Anledningen är inte enbart det nu öppet rapporterade stödet till Al Qaida och IS, utan Saudiarabiens stöd till terrorism direkt mot USA. Detta diskuteras redan stort i amerikansk media men har även tagits upp i brittiska, franska och danska media i samband med kravet på offentliggörandet av de 28 hemligstämplade sidorna i den amerikanska kongressens officiella rapport om terrordåden den 11 september 2001. Enligt många handlar dessa 28 sidor om, och det har bekräftats även genom senare tillkomna uppgifter, att den saudiska ambassaden gav omfattande hjälp till de flygplanskapare som genomförde terrordåden mot New York och Washington.

Läs om de 28 sidorna här: http://larouche.se/nyheter/2015/02/04/28-sidor-om-saudierna-9-11-i-jylla...
http://larouche.se/nyheter/2015/02/06/new-york-times-har-huvudartikel-om...

Om svenska näringslivsföreträdare klagar på att den svenska exporten till Mellanöstern kan bli lidande, bör frågan ställas varför de missade Mellanösterns största infrastrukturprojekt på hundra år - den nya Suezkanalen som startade i augusti förra året och kommer att vara färdiggrävd i sommar. Man bör också ställa frågan om hur stort deltagandet kommer att vara från det svenska näringslivet på den stora ekonomiska utvecklingskonferensen i Sharm el-Sheikh den 13-15 mars (www.egyptthefuture.com), då den Egyptiska regeringen kommer där att tillkännage nästa omgång av ännu större infrastrukturprojekt för energi, vatten, transporter, stadsbyggnad, industri, jordbruk m.m

Läs om Egyptens infrastrukturplaner här http://larouche.se/artikel/egyptens-utveckling-vitaliserar-hela-nildalen