28 sidor om saudierna-9/11 i Jyllandsposten!

Den danska tidningen Jyllandsposten har som första tidning i Norden efter Ny Solidaritet skrivit om Saudiarabiens möjliga direkta inblanding i terrordådet den 11 september 2001. Det gjordes i samband med en intervju den 28 januari med imamen Mohammad Eliha i Dearborn i USA.

Imanen var starkt kritisk mot Washingtons samarbete med Saudiarabien.
- Det är ett problem att USA i kampen mot IS samarbetar med dem som finansierar islamisterna. Det är inte så många krigare i IS, om man räknar på det, så om man slutar skicka pengar och vapen skulle de inom kort vara besegrade. Om världen verkligen ville stoppa dem, skulle det ske snabbt, sa imamen.

Sedan fortsatte artikeln med underrubriken "Saudiarabiens roll i 9/11" och beskrev läget:
"Politikerna i kongressen har länge krävt att Vita huset sätter större tryck på oljestaterna att stoppa pengaflödet till religiösa extremister och i dessa dagar försöker en grupp amerikanska politiker från båda partierna pressa president Obama att offentliggöra de 28 sidorna i kongressens stora rapport [från 2002] om terroristattacken mot USA den 11 september 2001. De 28 sidorna handlar om Saudiarabiens roll och hemligstämplades som top secret av dåvarande president George W. Bush."
"Republikanen Walter Jones från Georgia och demokraten Stephen Lynch från Massachusetts är bland de få politiker som har läst rapporten, och de beskriver den som chockerande. Det är känt att 15 av de 19 flygplanskaparna var saudier, men nu hävdar politikerna att Vita huset undanhåller det faktum att saudiska regeringen både kände till planerna och hjälpte till att finansiera attacken", skrev Jyllandsposten.

Artikeln är en av flera i ledande media efter den presskonferens som politikerna höll i Washington den 7 januari i år. Den stora franska dagstidningen Le Figaro hade en artikel den 22 januari om presskonferensen och de 28 sidorna. Man citerade ockå en amerikansk underrättelsekälla som sa att "ett strategiskt skifte är på väg i Washington i fråga om bedömningen av Saudiarabiens roll att främja jihadistisk terrorism." Den 2 februari publicerade Le Figaro så en stor intervju med förre amerikanske senatorn Bob Graham som var ordförande för den kommission som sammanställde den rapport där de 28 sidorna ingick. Intervjun illustrerades med bilder på exposionerna i World Trade Center i New York och hade rubriken "11 september - De 28 sidorna som hotar Washington-Riyad axeln".

I USA intervjuade TV-kanalen CNN International Terry Strada från organisationen för familjerna till offren från terrordåden den 11 september. Och den 25 januari i direktsändning ställde programledaren Michael Smerconish frågan: "Innebär kung Abdullahs bortgång att administrationen nu kommer att släppa de 28 sidorna som handlar om saudierna och 11 september?" Vita husets stabschef Denis McDonough undvek att svara på frågan.

Andra medier som under januari skrivit om saudierna och de 28 sidorna är allgov.com, Buzzfash, Commentary, AEI website, OpEdNews och Bloombergs.

Läs det till svenska översatta talet av Bob Graham från presskonferensen här http://www.larouche.se/artikel/historisk-presskonferens-obama-morkar-om-terrorismen

Följ frågan på svenska på http://www.larouche.se/nyheter/2008/01/06/bae-arhundradets-skandal

Läs om hur USA:s förre marinminister Lehman kräver publicering av de 28 sidorna  (på engelska) här https://larouchepac.com/20150205/saudi-role-911-story-wont-go-away

Följ frågan på engelska här https://larouchepac.com/28pages

Läs en sammanställning om denna nyhetsrapportering här https://larouchepac.com/20150122-3
och https://larouchepac.com/20150121-5