Motion om Glass-Steagall lagd i USA:s representanthus

Marcy Kaptur, som sitter i den amerikanska kongressens representanthus för Demokraterna, och som under den förra mandatperioden drev frågan om ett återinförande av bankdelningslagen Glass-Steagall, har nu lagt en ny motion med samma krav. Ytterligare 24 kongressledamöter står bakom motionen, som skulle riva upp vissa bestämmelser i Gramm-Leach-Bliley-lagen och återinföra bankernas uppdelning i affärsbanker å ena sidan och finansbolag å den andra, i enlighet med vad som stadgades i Glass-Steagall-lagen från 1933.

Motionen benämns H.R. 381 och finns på https://www.congress.gov/bill/114th-congress/house-bill/381

De 24 kongressledamöterna som står bakom Marcy Kapturs motion är bland andra Earl Blumenauer (D-Ore.), Michael Capuano (D-Mass.), Elijah Cummings (D-Md.), John Garamendi (D-Cal.), Gene Green (D-Tex.), Eddie Bernice Johnson (D-Tex.), Walter Jones (R-N.C.), Alan Lowenthal (D-Cal.), Stephen Lynch (D-Mass.), James McGovern (D-Mass.), Eleanor Holmes Norton (D-D.C.), Charles Rangel (D-N.Y.), Louise Slaughter (D-N.Y.), Paul Tonko (D-N.Y.), Niki Tsongas (D-Mass.), Peter Welch (D-Vt.), Tim Ryan (D-Ohio), Collin C. Peterson (D-Minn.), Peter J. Visclosky (D-Ind.), Sheila Jackson Lee (D-Tex.), Richard M. Nolan (D-Minn.) och Lloyd Doggett (D-Tex.).