Fransk överste i konferenstal: Syrien sista bastionen mot barbaiska ISIS

Den franske översten (pens.) Alain Corvez talade på Schillerinstitutets jubileumskonferens i Frankfurt den 18.10 och uttalade sig skarpt mot den nuvarande Västliga politiken mot Syrien. Angående president Obamas "Allians mot ISIS" påpekade Corvez skarpt:
- De länder som skapat terrorism är inte de bästa att bekämpa den.
- Syrien måste hjälpas i denna strid, i stället för den absurda idén att hjälpa moderater. Vi måste sluta tala om diktatur. Syriens nya konstitution som godkändes i en omröstning 2012 är fullt demokratisk och skyddar de grundläggande friheterna. Regeringen, samtidigt som den bekämpar de fanatiska jihadisterna, anstränger sig för att skapa försoning med landets alla moderata tendenser med framgång eftersom många motståndare till den legala regeringen, ser den som den sista bastionen mot terroristerna.

Överste Corvez var tidigare rådgivare till chefen för FN-styrkan i Libanon (UNIFIL) och i internationella frågor även till franska utrikesdepartementet. För närvarande är han internationell rådgivare.

Corvez avslutade med två citat från den förre franske presidenten Charles de Gaulle, som höll Frankrike utanför de militära blocken även vid den tid det var mycket svårare att lämna Nato.
- Vi fransmän, med en gemensam ekonomisk zon över fem kontinenter, bör se oss själva som världsmedborgare, som respekterar alla nationer, sa de Gaulle i detta polemiska uttalande som totalt vände på den franska kolonialismen.

Läs hans tal på franska här: http://www.solidariteetprogres.org/orientation-strategique-47/le-colonel-cr-alain-corvez-aucune.html

Läs och se hans tal på konferenssidan allteftersom det kommer upp på konferensens olika språk: http://newparadigm.schillerinstitute.com/30th-anniversary-conference-%E2%80%A2-frankfurt-germany-%E2%80%A2-october-18th-2014/

Läs mer om Schillerinstitutets jubileumskonferens här: http://www.larouche.se/artikel/schillerinstitutets-holl-jubileumskonferens-i-frankfurt-den-18-19-10