Virginiasenator kräver offentlighet för Saudisk medverkan i 911

Virginiasenatorn Richard H. Black skickade följande uttalande till Schillerinstitutets möte i New York den 11 oktober:

"Stoppa mörkläggningen: Offentliggör de 28 sidorna av Kongressens rapport om 911 nu!"

Den 11 september 2001 drabbades USA av det största terroristanfallet under modern tid. I dess spår lät USA:s regering genomföra en utredning på högsta nivå som syftade till att grundligt reda ut anfallen: vem som organiserade dem, hur man genomförde dem, hur man finansierade dem, hur man utförde dem osv.

Det är sällan att en utredning har haft en sådan enorm betydelse för vår nation och dess överlevnad. Det verkade uppenbart att utredningens emotsedda resultat naturligtvis skulle spridas så utbrett och offentligt och så fort som möjligt.

Konstigt nog mörklade man 28 avgörande sidor av denna rapport och dess innehåll avslöjades aldrig för offentligheten. Detta har lett till en stark misstanke från många håll att de 28 sidorna blottlägger hemliga aktiviteter av en så kallad allierad till USA och att man vid avslöjande skulle kunna konstatera att USA angrep fel nation, när trupperna skickades in för att attackera Irak, då Irak hade varken någon större förbindelse med eller tolerans för al Qaidas ondskefulla aktiviteter.

Enligt våra grundlagar så ska folket vara suveränt. Men det går inte att på ett riktigt sätt bedöma om vår regerings åtgärder är kloka, ifall vi nekas tillgång till väsentlig information. Regeringen har ingen ursäkt för att neka folket tillgång till de 28 sidorna i rapporten om 911. Det är dags för det amerikanska folket att få veta hela sanningen bakom utrikespolitikens beslutsprocess under nästan ett årtionde.

Med vänliga hälsningar!
Richard H. Black
Senator från Virginia, 13e valkretsen.

Läs mer om den heta diskussionen i USA om Obamas beskydd av Saudiarabiens terrorbrott: http://larouche.se/nyheter/2014/10/15/offentliggor-saudiarabiens-obamas-brott