Indien-Kina: Brittiska imperiets mardröm blir verklighet

Den 17-18 september möttes Kinas president Xi och indiske premiärministern Modi i New Delhi och tog avgörande steg för ett nytt och djupgående partnerskap mellan sina länder i ekonomiska och strategiska frågor. Det är den värsta mardrömmen för det Brittiska imperiet som nu blivit verklighet. Vad vi ser är hur världens två mest folkrika nationer ej låter sig fångas i de geopolitiska fällor som bokstavligen under årtionden gillrats av imperiet, utan beslutsamt agerar för att skapa en ny ekonomisk världsordning som skall vara till nytta för hela mänskligheten.

Både Kina och Indien har som känt varit offer för några av de värsta hemskheter som Brittiska imperiet stått för - inklusive opiumkrig och avsiktlig massvält. På senare år har de varit måltavla för brittiska monarkins gröna fasciströrelse, både pga. av sin befolkningsstorlek och avsikt att industrialiseras. Faktum är att i början av 1980-talet talade förespråkare för prins Philips miljörorganisation WWF öppet om att åstadkomma en "lösning på överbefolkningsproblemen" genom ett krig, t.o.m. med kärnvapen, mellan Indien och Pakistan, vilket också med säkerhet skulle sprida sig till Kina.

Men idag kan Kina och Indien, stärkta av sin allians med Ryssland och en rad andra nationer och fullständigt medvetna om Västvärlden monetära systems bankrutt, vända sina ryggar till dessa folkmördare för att kunna bygga grunden för långsiktig fred och säkerhet genom högteknologisk utveckling. De är ledande nationer i alltmer växande rörelse för att skapa ett rättvist nytt system. Ett exempel, karakteristiskt för detta nya system att skapa fred genom utveckling, är Kinas erbjudande till ASEAN-länderna i Sydostasien att vara med i grundandet av den nya Asiatiska investeringsbanken och byggandet av Orientexpressen från Kunming i södra Kina genom alla länderna ända till Singapore längst ut på udden av Malackahalvön. Ett annat nytt exempel är Rysslands erbjudande att bygga avsaltningsanläggningar drivna av kärnkraft för att skapa nya floder av färskvatten.

Läs mer om presidents Xis statsbesök i Indien på engelska: http://www.larouchepub.com/eiw/public/2014/eirv41n38-20140926/index.html#url