Schillerinstitutet firar 30 år med konferens i New York

300 delegater mötte upp vid det internationella Schillerinstitutets trettioårsjubileum i New York den 15 juni 2014. Värd för konferensen var institutets grundare Helga Zepp-LaRouche och temat var "En värld utan krig". Bland talarna återfanns förutom hon, och andra ledare från vår organisation såsom Kesha Rogers, tunga institutionella figurer.

Den mest kände var president Johnsons justitieminister Ramsey Clark. Andra talare som kan nämnas här är journalisten Wayne Madsen, professor Eric Larsen, 11 september-överlevaren Terry Strada, den kinesiske översten Bao och CIA:s Ray McGovern. Mer om det kommer senare på den här hemsidan och på newparadigm.schillerinstitute.org. Redan nu är hela programmet och många av talen och musikframträdandena publicerade på http://schillerinstitute.org/conf-iclc/2014/0615-ny/program.html Vi publicerar här en del av de skriftliga och videohälsningar som kom in från Schillerinsitutets medlemmar och vänner, bland annat från:

Walter Jones, kongressman i den federala kongressen för republikanerna i North Carolina.

Natalja Vitrenko, tidigare presidentkandidat för det ukrainska vänsterpartiet.

Sergej Glazyev, ryska regeringens talesperson för ukrainsk-ryska relationer och biträdande ekonomiminister.

Sungbin Yim, tidigare minister i Sydkorea.

Tom Buffenburger, fackföreningsordförande för "the international Association of Machinists and Aerospace workers".

Dick Black, Delstatssenator i Virginia och dekorerad krigshjälte.

Daisuke Kotegawa, forskningschef på CANON Institute of Global Studies.