Brittiska imperiet: EU klarar inte längre uppgiften

Helga Zepp-LaRouche varnade för att det brittiska imperiet proeuroeiska fraktion inte bara skulle slicka sina sår efter EU:s jordskredsval. I ett samtal med medarbetare dagen efter valet sa hon att de snart kommer att driva fram sin fascistiska politik mycket fortare med tanke på att hela deras finanssystem nu håller på att falla samman.

Paniken i ledande brittiska tidningar som Financial Times och Telegraph är tydlig. Man är särskilt bekymrad över den strategiska betydelsen av de franska resultaten. FT skriver under rubriken "Skarp varning från Europas väljare" att "det mest alarmerade resultatet var det i Frankrike. Nationella frontens triumf och det skakande nederlaget för Socialistpartiet var ett hårt slag mot Francois Hollandes dystra presidentskap. Resultatet gör det svårare för Frankrike att spela en hel roll vid sidan av Tyskland som den europeiska integrationens traditionella drivkraft." FT instruerade därnäst Hollande att offra sig och fortsätta hans (och brittiska drottningens) "smärtsamma ekonomiska reformprogram ... som inte är populärt. Men efter denna weekends resultat har herr Holland inte mer att förlora genom att hålla fast vid denna kurs."

Även ledande italienska affärstidningar konstaterade dagen efter valet att tiden för europeiska reformer är över eftersom den fransk-tyska europaalliansen är borta.

Telegraph understyrker att Hollands brakförlust "reser allvarliga frågetecken om hans regerings förmåga att genomföra de ekonomiska direktiv som eurozonen kräver för att bevara stabiliteten för EU:s enhetsvaluta", dvs detta kan kasta hela europrojektet överända.

Londons Citys språkrör, finanskolumnisten på Daily Telegraph, Ambrose Evans Pritchard avslutade sin artikel den 29 maj rakt av med att eurozonen är på väg att bryta samman. Evans-Pritchard beskrev Marine Le Pens löfte på valnatten som svar på frågan vad hon skulle göra först, om hon skulle bli Frankrikes president. Hon sa att hon omedelbart skulle ge order om att planera en återgång till franc.

Efter att därefter gått igenom framgångarna för euromotståndare i Spanien, Grekland, Danmark, etc skrev Evans-Pritchard att EU:s finanspakt har satt igång en domedagsmaskin, och det faktum att Europeiska centralbanken nu måste börja införa negativa räntor visar att "något är allvarligt fel". Det kommer inte att fungera skrev han och drog sedan slutsatsen att eurozonen är på väg att bryta samman. Han skrev: "Euros undergång skulle bli en stor kris, ingen tvekan om det. Vi skall inte önska oss det. Men om en kris är oundviklig är det bäst att ta itu med det, medan centrister och euroälskare fortfarande har makten."

Britterna kommer inte lägga sig ned och ge upp imperiet, som Helga Zepp-LaRouche sa.

Här finns artikeln av Ambrose Evans Pritchard i DT: http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/10861252/Europe-has-an-even-bigger-crisis-on-its-hands-than-a-British-exit.html