EU:s makt inkluderar regeringstillsättning!

EAP:s ståndpunkt, att EU-medlemskap = Bankdiktatur, bekräftades av den amerikanske förre finansministern Timothy Geithner i hans nya bok "Stresstest" I boken berättar han om hur EU försökte dra in honom i en statskupp mot en av medlemsländers regeringar. Den brittiske konservative finansredaktören för tidningen Daily Telegraph Ambrose Evans Pritchard skrev den 15 maj om detta: "Det är en konstitutionell skandal av första ordningen. Dessa [EU-]tjänstemän bestämde själva att den Europeiska valutaunionens helighet gav dem rätt att köra över parlamentära processer, att medlen helgar målet. Det är definitionen på en penningdiktatur."

Det Geithner skriver om i sin bok, handlade om att EU:s tjänstemän ville ha hjälp av honom att fälla den italienska Berlusconiregeringen 2011. På det sättet bekräftade han många andras påståenden om att det var en EU-komplott som fällde en av medlemsländernas demokratiskt valda regeringar. Geithner skriver att det var på G20 mötet i Cannes 2011 som han uppsöktes av EU-företrädare. De bad honom att hjälpa till att fälla Berlusconiregeringen genom att USA blockerade IMF:s lån till Italien.

Geithner skriver att han hemma i USA "diskuterade med Obama om detta överraskande erbjudande, men hur nyttigt det än skulle vara att ha ett bättre ledarskap i Europa, så kunde vi inte vara inblandade i en sådan statskupp. 'Vi kan inte ha hans [Berlusconis] blod på våra händer', sa jag."

Den ledande italienske professorn i ekonomisk historia vid Milonuniversitetet Giulio Sapelli sa den 14 maj att den verklige måltavlan var inte Berlusconi själv utan hans finansminister Giulio Tremonti. Tremonti är en stor förespråkare för bankdelning som lösning på finanskrisen. Sapelli säger åt alla att läsa "de fruktansvärda sanningarna" som står i ett tillägg i Tremontis bok "Nödutgången". Det är där Tremonti varnar för den överhängande finanskrisen och kräver att EU inför bankdelning och slutar med åtstramningspolitiken.

Geithners sensationella avslöjande som de svenska medierna inte lyckats berätta om på en vecka, visar att EAP har rätt. Det går inte att ha kvar EU om Europa skall lösa krisen. Just de åtgärder som skulle kunna sätta miljoner arbetslösa ungdomar i produktivt arbete motarbetas av EU med diktaturmetoder. EU bestämmer inte enbart över två tredjedelar av medlemsländernas lagstiftning, utan också vilka regeringar de skall ha, dvs bankvänliga regeringar.

Det är därför nödvändigt att Lägga ned EU - Rösta EAP!

Läs om EIR-intervjun med Giulio Tremonti om verkligheten bakom italienska statskuppen 2011 på http://www.larouche.se/nyheter/2014/05/20/tremonti-i-eir-om-italienska-statskuppen-2011

Läs artikeln av Ambrose Evans Pritchard här http://blogs.telegraph.co.uk/finance/ambroseevans-pritchard/100027284/eu-officials-plotted-imf-attack-to-bring-rebellious-italy-to-its-knees/

Läs vidare på http://larouche.se/eu2014