Tony Blair: "Tragiskt vi inte invaderat Syrien!"

En brittisk tidning avslöjade den 6 april att attacken med kemiska vapen mot förorten Ghouta i Syriens huvudstad Damaskus i augusti 2013 var en turkisk provokation med stöd av Obama för att skylla på den syriska regeringen och få igång ett amerikanskt anfall mot landet. Dagen efter beklagade sig Tony Blair i BBC:s program "Idag".
- Vi har inte intervenerat i Syrien. Konsekvenserna av det är enligt min mening fruktansvärda och det kommer att bli ett stort problem inte bara för Mellanöstern utanför oss i åratal, rasade Blair.

Obamas planerad bombanfall och invasion av Syrien stoppades av den amerikanska försvarsstaben och det amerikanska folket och BBC frågade därför Blair speciellt hur "vi", trots denna opposition, skulle kunna ha "gått in i Syrien i alla fall".
- Alldeles säkert är detta en dimension man måste vara politiskt medveten om. Men enligt min mening ogiltigförklarar den inte nödvändigheten att intervenera, sa Blair och visade därmed att för honom är det drottningens politik som gäller oavsett vad USA eller Obama vill.