Välkommen till EU! Ukraina tänker halvera pensionerna

Enligt ett utkast som Kommersant-Ukraine har publicerat planerar den olagliga Kiev-regeringen bl a att sänka pensionerna med 50 procent som ett led i en massiv åtstramningspolitik påbjuden av EU och IMF.

Finansministeriet har enligt Kommersant-Ukraine förberett en plan för att "optimera" budgetutgifter, vilken innebär att automatiska budgetnedskärningar kommer att träda i kraft redan i slutet av mars månad. I planen föreslås reducera kapitalkostnader, avskaffa skatteförmåner och avdrag samt skära ned utgifter för sociala förmåner, t ex 50 procent av pensionen för arbetande pensionärer.

Den första december 2013 uppgav Ukrainas socialministerium att genomsnittspensionen i landet var 160 dollar.

Den 5 mars meddelade EU-kommissionens ordförande Jose´ Manuel Barroso att EU erbjuder Ukraina ett lån på 11 miljarder euro om landet skriver under ett avtal med den internationella valutafonden (IMF). Den olagliga regeringen i Kiev följer lydigt direktiven och har förberett nedskärningar på mellan 6,8 och 8,4 miljarder dollar under år 2014.

I Arab Times Online citeras USA:s förre amerikanske statssekreteraren i Reagans finansdepartement Paul Craig Roberts, som efter att ha läst Kommersant-Ukraines avslöjanden sa: "Åtstramningsplanen innebär nedskärningar av social service, utgifter för utbildning, permittering av regeringstjänstemän, devalvering av valutan vilket innebär att priset för import stiger, t ex för rysk gas, dvs för ström. Detta öppnar vägen för att västliga företag kan ta över ukrainska tillgångar....Detta är en repris av Grekland."

Källhänvisningar:
http://rt.com/news/ukraine-austerity-pensions-halved-174/

http://www.arabtimesonline.com/NewsDetails/tabid/96/smid/414/ArticleID/204329/reftab/36/t/Ukraine-a-victim-of-geopolitical-struggle/Default.aspx

http://www.paulcraigroberts.org/2014/03/06/looting-ukraine-begun/

Följ dokumentation om Västvärldens stöd till den nazistkuppen i Ukraina här: http://www.larouche.se/britternas-stora-eurasiska-krig