Ukraina: Arméförråden öppnas för nynazisterna

Victoria Nulands inkuppade president i Ukraina, Arseni Jatsenjuk, har sparkat tre vice försvarsministrar, alla generaler, som eftergifter till den nynazistiska Högersektorns krav på att få tillgång till militärens materiel, vapen och utbildningsanläggningar. De avskedade generalerna hade bestämt motsatt sig detta.

Itar-Tass rapporterade den 7 mars att "kravet kom från Högersektorns ledare Dimitrij Jarosj. Han hade hävdat att befattningshavarnas 'konservativa synsätt' inte bidrog till möjligheten att återställa ordningen i landet och förhindra anti-Majdan-protester i landets östra och södra regioner." Jarosj krävde "i form av ett ultimatum" vapen och medicinsk utrustning liksom militära övningsanläggningar. Om regeringen och landets ledare inte gick med på kraven "uteslöt Jarosj inte att Högersektorn skulle ingripa mer kraftfullt i Ukrainas öde", ett illa dolt hot om ytterligare en kupp, tillade Itar-Tass. Den 5 mars lades också en motion i Ukrainas kringskurna parlament om att ge Jarosjs stormtrupper ställning som militära förband.

De tre avskedade är förste vice försvarsminister Alexander Olejnik och de båda vice försvarsministrarna Vladimir Mosjarovskij och Arturo Francisco Babenko. Enligt Itar-Tass avrådde de tre på ett slutet möte i Ukrainas försvarsministerium bestämt från att ge den militanta Högersektorn status som reguljära militära förband. "De hävdade att ett antagande av detta lagförslag skulle leda till en slutgiltig splittring av samhället och landet, och leda till kaos i statens säkerhetsmyndigheter. ... En av dessa militära befattningshavare sa vid detta möte direkt till Jatsenjuk att åtgärder av dagens Kievmyndigheter som innebär närmanden till radikala nationalistiska organisationer berövar Ukraina möjligheten att bevara den nationella sammanhållningen, och att det helt enkelt är skadligt att blanda in statens militära myndigheter i ett sådant farligt spel." Olejnik ersattes av den Jarosj-vänlige Petro Meched.

Ukrainas historia av ett otroligt blodigt inbördeskrig efter ryska revolutionen och därefter striderna i andra världskriget mellan Sovjetarmén och de nazistödda Bandera-anhängarna gör generalernas oro för splittring av armén mycket befogad.

Ett nytt inbördeskrig i Ukraina passar däremot mycket bra in i det brittiska imperiets geopolitik att sprida de sekteristiska krigen i Mellanöstern och Afghanistan in i Ryssland, Centralasien, Kina och Indien för att hålla tillbaka dessa länder som man ser som konkurrerande världsmakter, ekonomiskt och strategiskt.

Följ dokumentation om Västvärldens stöd till den nazistkuppen i Ukraina här: http://www.larouche.se/britternas-stora-eurasiska-krig