Glaziev: Rysslandsanktioner skadar Väst mer

Västvärlden kommer att lida mer av sanktioner än Ryssland, bedömer Sergej Glaziev, ekonom och rådgivare till den ryske presidenten Vladimir Putin. Han beskriver hur Ryssland kan tvingas till en rad motåtgärder som drar ur proppen för det bankrutta amerikanska finanssystemet.

I en intervju med RIA Novosti den 4.3 sa Glaziev att i händelse av att USA inför sanktioner mot Ryssland, så kan Ryssland bli tvingad att sluta använda dollarn som reservvaluta och sluta betala alla lån till amerikanska banker. Moskva skulle också kunna föreslå alla innehavare av amerikanska statsobligationer att sälja dem.
I fall sanktioner börjar tillämpas mot vissa institutioner, kan vi se oss tvungna att konstatera att det är omöjligt att återbetala de lån som har givits till ryska institutioner från amerikanska banker.

Enligt Novosti sa Glaziev:
- Vi kommer att bli tvungna att gå över till andra valutor och skapa vårt eget regleringssystem [för internationella betalningar]. Vi har utmärkta relationer för handel och ekonomi med våra partner I öster och söder, och vi kommer finna en utväg för att reducera till intet vårt finansiella beroende av USA ,men också komma bort från sanktionerna med en stor fördel för oss själva.

- Amerikanerna hotar Ryssland med sanktioner och med att dra in EU I ett handelskrig med Ryssland. Det mesta av sanktionerna kommer att skada USA självt, därför att ifråga om handelsrelationer med USA är vi inte på något sätt beroende av dem, sa Glaziev,.

- Vi har ett skapligt innehav av statsobligationer - värda mer än 200 miljarder dollar - om om USA skulle våga frysa bankkonton för ryska företag och medborgare, kan vi inte längre betrakta USA som en pålitlig partner, sa han och slog fast:

- Vi skulle uppmana alla att dumpa amerikanska statsobligationer, göra sig av med dollarn som en opålitlig valuta och lämna USA-marknaden.

Följ dokumentation om Västvärldens stöd till den nazistkuppen i Ukraina här: http://www.larouche.se/britternas-stora-eurasiska-krig