Lek inte med den termonukleära elden!

Efter att det scenario som LaRouches varnat för i flera veckor nu spelas upp i Ukraina med nazikupp och potentiell konfrontation mellan NATO och Ryssland (uppenbarligen med risk för Kärnvapenkrig) har ett enig politiskt etablissemang i Sverige börjat tala om svensk militär upprustning.

Om vi bortser från det fullständigt idiotiska argumentet att vi är säkrare om vi är med i NATO (så att vi blir ett mål i ett eventuellt krig), är det viktigt att poängtera två saker:

1. Det är bra att rusta upp försvaret.

2. Det är inte så smart att använda Ryssland som fiendebild, eftersom vi inte kan vinna mot dem - oavsett om vi är med i NATO eller inte. Det är inte bra att leka med den termonukleära elden! Krig mot Ryssland innebär kärnvapenkrig. Sluta hetsa mot Ryssland! Det finns ingen anledning att riskera Sveriges framtid för att stödja en Nazikupp i Ukraina. Låt Putin städa upp EU:s röra nu.

Om man vill bättra på den svenska säkerheten och självständigheten på lite längre sikt så måste försvarsförmågan förbättras genom att vi återinför värnplikt och ett välfinansierat militärt försvar. Om vi vill förbättra säkerhetsläget på kort sikt så bör vi få tyst på Carl Bildt och Fredrik Malm. I övrigt så bör Allan Widman nu inse att det råd han fick för ett år sedan kanske bör tas på lite större allvar.