Urban Ahlin hjälper ukrainska nynazister

På morgonen inför Riksdagens debatt den 19 februari om regeringens utrikesdeklaration hände något som väl illustrerar hur nära Sveriges ledande politiker Carl Bildt och Urban Ahlin medverkat i den nazistunderstödda statskuppen i Ukraina. Det började med att den socialdemokratiske talesmannen för utrikesfrågor Urban Ahlin hjälpte en grupp Ukrainaaktivister, inklusive medlemmar i det nynazistiska ukrainska partiet Svoboda, med deras demonstration utanför Riksdagen. Svobodas systerparti är Svenskarnas parti, som är det mest nynazistiska partiet i Sverige. De visade sig dock inte utanför Riksdagen.

En diskussion uppstod när de ukrainska demonstranterna på väg till Riksdagen mötte aktivisterna från LaRoucherörelsen - EAP som där delade ut flygbladet "EU:s geopolitiska konfrontationspolitik riskerar världskrig med kärnvapen". De protesterade speciellt mot orden på plakatet att EU förutom Al-Qaida i Syrien och knark i i Afghanistan, också stöder "nazister i Ukraina". I diskussionen sa ledaren för demonstranterna Nataliya Pasichnyk stolt att hon var medlem i Svoboda. Hon och hennes vänner försvarade högljutt Ukrainas ledande nazistkollaboratör under andra världskriget Stepan Bandera som "en hjälte för Ukraina". Pasichnyk sa alla borde läsa Banderas böcker för att de var så bra. Hon försvarade Banderas nazistsamarbete med att det hade svenskarna också gjort under Andra världskriget.

Den som plötsligt avbröt denna diskussion var en av utrikesdebattens huvudaktörer Urban Ahlin, som barhuvad i sin kostym och fina rock hade kommit ut på Riksbron. Han sa åt Pasichnyk och hennes vänner att sluta diskussionen och ledde iväg gruppen så den kunde hitta sin plats vid Riksdagens ingång för åhörarläktarna, dit hela diplomatiska kåren var på väg för att lyssna på utrikesförklaringen. Pasichnyk delade ut ett mycket hotfullt flygblad. Där framfördes som minimikrav att EU måste införa riktade sanktioner mot Ukrainas ledning. Det var precis ett av huvudkraven som Urban Ahlin förde fram i utrikesdebatten och drevs igenom av EU på utrikesministermötet i Bryssel dagen efter.

Den morgonen den 20 februari intervjuades Pasichnyk i TV-programmet Gomorron Sverige under fem minuter om att den folkvalde Janukovytj var en diktator och att hans anklagelser om "terrorister" bland oppositionens demonstranter var "så cyniskt som man kan vara". Hon presenterades som "konsertpianist" och varken hon eller programledarna nämnde att hon hade något med Svoboda eller Svenskarnas parti att göra. Till slut fick hon berätta att hon hade gått upp till Carl Bildt efter utrikesdebatten och att hon då hade tackat honom för hans inblandning i Ukraina som är välkänt sedan han tillsammans med den polske utrikesministern ansvarat för EU:s hela Östliga partnerskap, som lett till katastrofen i Ukraina.

Ahlin hjälpte således en nynazistisk aktivist till en demonstration som gick ut på att stöda Bildt. Det säger mycket om dessa två kontrollörer av utrikesdebatten i Sverige. Parhästarna är också båda med i det Europeiska rådet för utrikesförbindelser (ECFR) som grundats av George Soros, en stor finansiär av alla de färgade revolutioner som genomförts i Östeuropa och nu drivits igenom igen i Ukraina.

LaRoucherörelsen flygblad ”EU:s geopolitiska konfrontationspolitik riskerar världskrig med kärnvapen” kan läsas här: http://www.larouche.se/artikel/flygbladet-om-ukrainakrisen-utdelat-vid-riksdagens-utrikesdebatt

Den ukrainska demonstrationen kan ses på bilden i tidningen Riksdag och Departement på linje långt bakom den ukrainska flaggan bakom Carl Bildt: http://rod.se/ukraina-kastade-skugga-%C3%B6ver-utrikesdebatten

Pasichnyks intervju i TV-programmet Gomorron Sverige den 20 februari finns här (02:58 minuter in i programmet): http://www.svtplay.se/klipp/1832822/direkt-fran-kiev?tab=klipp&sida=7

Medlemslistan för Sorosorganisationen Europeiska rådet för utrikesförbindelser (ECFR) kan ses (om man för musens pil ovanför Sverigekartan) här: http://ecfr.eu/content/council/about

Följ dokumentation om Västvärldens stöd till den nazistkuppen i Ukraina här: http://www.larouche.se/britternas-stora-eurasiska-krig