Natotrupper redan i Ukraina

Den svenska bloggen Nyhetsbanken citerar ukrainska källor om att Natotrupper redan är inne i Ukraina. Det är vice partiordföranden för regeringspartiet Regionernas parti Oleg Tsarjov som på sin blogg den 5 februari berättade om den kommande gemensamma militärövningen med Nato och Ukraina kallad ”Rapid Trident 2014”. Den är planerad att äga rum i juli (inte i mars som det står) i den västliga regionen Lvow just där den väststödda oppositionen har sitt största stöd. Förberedande Natokontingenter är redan på plats och när övningen börjar skall 1000 Natosoldater vara där.

Tsarjov hävdar också att det finns 600 specialsoldater från förbandet Navy Seals på de två amerikanska krigsfartyg som ligger i Svarta havet. Fartygen är där för att hjälpa till med signalspaning mot terrorister i Sotji, men är naturligtvis också är nära Ukraina. Det var också Tsarjov som tidigare i januari rapporterade om att 350 ukrainare återvänt från striderna mot regeringsstyrkorna i Syrien för delta bland de mest militanta demonstranterna i Kiev.

Läs hela inlägget på Nyhetsbanken här: http://www.nyhetsbanken.se/news/view.asp?ID=1806
Läs Tsarjovs blogg här: http://tsarov.com.ua/)