Annons i Australien mot Cypernmodellen

LaRoucherörelsen i Australien Citizens Electoral Council (CEC) har satt in en helsidesannons i Rupert Murdochs tidning The Australian den 3 december med rubriken "Ta inte våra bankkonton: Inför Glass-Steagall!" Annonsen är underskriven av 450 lokalpolitiker, partiledare, fackföreningsledare och lokala föreningsledare, från hela landet och hela det politiska spektret. Den attackerar den australiska regeringens hemliga planer på att införa Cypernmodellen, som förbereds inför nästa utbrott i den globala finanskrisen av finansdepartementet och dess finansinspektion, enligt de riktlinjer som utarbetats av Internationella regleringsbanken (BIS) i Basel.

The Australian har en upplaga på 150.000 och har 450.000 läsare. Den är den stora dagstidningen i Australien. Den finns på alla landets ambassader och delas ut gratis på nästan alla flyglinjer som lämnar Australien.

Annonser börjar:
"Vi undertecknade är absolut emot den lag som nu förbereds för att möjliggöra 'bail-in' (beslagtagande) av australiska bankkonton, såsom skedde på Cypern i mars i år. Den uttalade avsikten med en sådan lag, både i Australien och internationellt, är att rädda de banker som är "för stora att gå under", vars ohämmade spekulation var själva orsaken till den nuvarande finanskrisen."

Australiens fyra storbanker finns bland de 50 banker som är störst i hela världen, med världens värsta bolånebubbla och med 23 biljoner dollar i derivatpositioner.

Annonsen kommer två dagar efter det att Australien tog över ordförandeskapet från Ryssland för G20-gruppen och just när den nya regeringen samlades för sitt första sammanträde. Engelska riksbankschefen Mike Carney har givit marschorder åt denna regering. Den skall innan G20-mötet i Brisbane i november 2014 i alla G20-länder ha infört alla punkter i den internationella regleringsbankens finansiella stabilitetsstyrelses fascistiska riktlinjer (BIS-FSB:s "Key Attributes"). En av dessa punkter är Cypernmodellen. Mike Carney är också ordförande för FSB.

Annonsen slutar, på korthugget australiskt manér, med ett "löfte att avsätta" varje parlamentsledamot som stöder Cypernmodellen, men att, däremot, "göra allt i vår makt för att stödja varje parlamentsledamot som stöder eller röstar för en australisk lag för Glass-Steagall och för en nationalbank".

Läs om hur BIS-FSB styr in bankpolitiken på Cypernmodellen här http://www.larouche.se/nyheter/2013/08/20/riksgaldsplaner-hotar-svenska-bankers-kreditvardering

och här http://www.larouche.se/nyheter/2013/07/15/eu-parlamentet-behandlade-bankdelning

Se annonsen här http://cecaust.com.au/pubs/pdfs/CEC_Booking_13884147_Dont_sieze_our_bank_accounts.pdf