Rapport från dagens EAP-aktion mot IPCC

Läs flygbladet som alla delegater fick mot IPCC:s folkmordspolitik här

Det gick bra att tala med IPCC-delegaterna när de gick fram och tillbaka över Münchenbryggeriets gård vid lunchen.

I diskussionerna med delegaterna gjorde de sig små och sa att det inte är deras fel att politikerna driver klimatpolitik. Själva försökte de hävda att de inte förespråkar någon särskild politik. Detta trots att IPCC har haft konferenser som förespråkat vindkraft och att deras sammanfattande rapporter brukar vara dikterade av politiker. Det är en sådan rapport som presenteras på fredag. Rapporten med den vetenskapliga dokumentationen kommer först nästa år. Den brukar skruvas hårt för att passa in på de redan publicerade politiska slutsatserna. Särskilt den mycket känsliga på biobränsle-frågan och dess fasansfulla följdeffekter på världssvälten slog de ifrån sig. Det är politikernas fel, inte deras, sa de.

De sa också att "alla som har något att säga" är välkomna att anmäla det och ansöka om att få delta på IPCC-konferenserna. Problemet är bara vem som avgör det i den stenhårt styrda klimatpolitiken, där de s.k. klimatskeptikerna inte tillåts vara med på knappast någon officiell diskussion. Även för dem som kommit in på IPCC-konferensen är det tydligen svårt att påverka något. Inifrån konferensen rapporterade en delegat att den brasilianska gruppen på förmiddagen hade protesterat för att man inte lyssnade på dem, "utan bara på amerikaner, britter och tyskar". Klimatprofeterna gör sig breda i medierna och i regisserade möten. På nätet, vid sidan av etablissemangets media och institutioner, har däremot kritikerna till klimatskojeriet i stort vunnit debatten.

Knappast någon delegat vi talade med, inte ens de som var lite öppna, förstod hur de används för att hålla tillbaka utvecklingen av både tredje världen och industriländer. När vi gjorde jämförelsen med det brittiska imperiets globala ekonomiska åtstramningspolitik och krigspolitik var de emot sådant i sig, men vägrade inse IPCC:s skuld till något hinder för utveckling. Samtidigt var nästan alla, som man kunde ta upp det med, förbannade på bankerna och deras felstyrning av ekonomin bort från industri och produktiva investeringar. Förståelsen av sambanden var mycket större hos delegaterna från Tredje världen som snabbt kopplade ihop IPCC med den gamla kolonialpolitiken och brittiska imperiet. Det är uppenbarligen delegaterna från Tredje världen som, precis som på Klimatkonferensen i Köpenhamn 2009, är ryggraden i motståndet mot klimatbluffen. Vi måste ge dem allt stöd.

Vi delade ut två flygblad dels ett dierkt mot IPCC (Läs flygbladet som alla delegater fick mot IPCC:s folkmordspolitik här) dels om de projekt som är möjliga om man sätter sig över den brittiska imperiepolitiken, typ det gigantiska amerikanska kärnkraftsdrivna vattenprojektet NAWAPA, finns på https://www.21stcenturysciencetech.com/Nuclear_NAWAPA_XXI/Introduction.p...

Välkommen att hjälpa till att protestera mot IPCC före deras presskonferens på fredag kl 10. Plats: Utanför Münchenbryggeriet, Torkel Knutssongatan 2, Södermalm, T-bana Mariatorget. Kom en halv timme före. Välkommen också till de andra protestaktionerna!

Läs mer om de olika protestaktionerna mot IPCC:s folkmordsagenda på http://www.larouche.se/nyheter/2013/09/25/protest-mtt-ipcc-s-folkmordsagenda

Bredda attacken mot den brittiska imperiepolitikens klimatbluff i media du kommer åt!