Obamas försvagning återspeglas i Egypten och globalt

Lyndon LaRouche uttalade sig om utvecklingen i Egypten i en diskussion  på söndagen den 7.7. LaRouche pekade på hur den avsatte presidenten Morsi kapitalt missbedömde den amerikanska interna situationen. Söndagens Telegraph hade beskrivit den avgörande konfrontationen, då den egyptiske generalstabschefen Abdel Fatah al-Sisi meddelade Morsi om att han skulle avsättas. Morsi sa då att "detta är en kupp och Amerika kommer INTE tillåta er göra det."

LaRouche kommenterade att "Morsi var mycket, mycket dum", eftersom Obama nu är så försvagad jämfört med när han stödde Morsis makttillträde för ett år sen. Nu kunde amerikanska militärledningen ge den egyptiska militären klartecken för Morsis avsättning.

Lyndon LaRouche uttalade sig om utvecklingen i Egypten i sin fredagskonferens på internet att situationen är flytande så länge Obama sitter kvar. Brittiska imperiet mobiliserar nu islamisterna för egyptiskt kaos, som kan bli ett inbördeskrig. Så länge det inte finns någon klar politik från Västvärlden kan Egypten bli hängande och glida mer in i ett sådant kaos, vilket även president Putin varnade för vid ett besök i Kazakstan i helgen.

Vad som behövs är ett internationellt stöd för att Egypten sätter igång en stor kampanj för att öka matproduktionen, samtidigt med en rad viktiga infrastrukturprojekt, som Hussein Askary skrev om i sin artikel i juli för ett år sedan. Artikeln pekade på behovet av de stora projekt som lagts fram av Schillerinstitutet för hela Medelhavsregionen inklusive det stora egyptiska projectet "Africa Pass" att leda om en del av vattnet i Storasjöområdet och Östra Kongo med en parallell Nilflod till västra Egypten.

I artikeln pekar Askary på att det då, av president Morsi tillkännagivna programmet för de första 100-dagarna, skulle leda till kaos och en konflikt med armén, eftersom Morsi planerade att hålla befolkningen på fortsatt lågkaloridiet och enbart hålla igång den bristfälliga existerande infrastrukturen. Morsi fortsatte förhandlingarna om ekonomiskt bistånd från Internationella Valutafonden och Världsbanken kopplat till dess orimliga villkorspolitik. Året har slösats bort på dessa förhandlingar om 3 miljarder dollar vilket motsvarar matimporten för tre månader. Samtidigt fanns det 80 miljarder dollar hos Egyptens befolkning att mobilisera för ett seriöst ekonomiskt utvecklingsprogram. Med ett Hamiltonskt kreditsystem skulle Egypten kunna mobilisera ännu mer av landets egna resurser.

Hussein Askarys artikel är på engelska med rubriken: "Pan-Islamism is the Death of the Nation!": http://www.larouchepub.com/eiw/public/2012/eirv39n27-20120713/35-38_3927.pdf