Brittiska kungahuset styr bankräddningspolitiken

Tidskriften EIR:s ekonomiredaktör John Hoefle (larouchepub.com) har kartlagt det brittiska nätverk som genomdrev den amerikanska finansministern Hank Paulson kända omsvängning till att ge ut de jättelika bankräddningspaketen. Nätverket visade sig vara bankirer ur kungahusets närmaste krets. Här är rapporten:

I och med den globala finanskraschen september 2008 agerade det brittiska kungahuset snabbt för att ta makten inte bara över räddningspaketen, men även över omorganiseringen av det globala systemet som skulle komma efter. Företrädare för Drottningen, Bank of England samt Londons Citys mäktiga bankintressen träffades för att sätta upp apparaten som skulle lura världen över ett folkmordsstup motiverat med att "pengarna skall räddas".

Ledningscentralen för operationen lades på Standard Chartered Banks huvudkontor i London. Standard Chartered Bank är en bank - precis som HSBC - som växte ur det brittiska imperiets verksamheter rörande opium, slaveri och kolonial plundring. I teamet ingick bland annat stora bankirer från UBS (S.G. Warburgs nya hem), Drottningens börsmäklare JPMorgan Cazenove samt Citigroup, Storbritanniens finansdepartement samt baronessan Shriti Vadera, medlem i drottningens råd Privy Council.

Gruppen kom fram till en plan för att tillskjuta kapital direkt i bankerna. USA:s Finansminister Hank Paulson avvisade först detta tillvägagångsätt och förespråkade istället att låta regeringen köpa upp problemtillgångarna. Under påtryckningar kapitulerade Paulson och USA gick med på den brittiska planen.

Monarkin valde Credit Suisse och dess chef i Storbritannien, James Leigh-Pemberton, för att leda operationen. Valet av Leigh-Pemberton ger inblick i relationen mellan brittiska kungahuset och City samt hur det brittiska imperiet faktiskt fungerar. Han är sonen till Robin Leigh-Pemberton, före detta chef för Bank of England och riddare av Strumpebandsorden. Han är även "Receiver-General" (den som tar emot och utför betalningar) för prins Charles´ hertigdöme Cornwall, där han upprätthåller sin familjs mångåriga band till kungahuset. Innan han började på Credit Suisse tillbringade James Leigh-Pemberton 15 år på S.G. Warburg (där han var protegé till Sir Siegmund Warburg). Han är även med i styrelsen i Lord Jacob Rothschilds flaggskepp RIT Capital och har därmed anknytning till två av Storbritanniens mäktigaste bankdynastier. Både två dynastier har mångåriga band med Kungahuset.

Mervyn Davies dåvarande ordförande för Standard Chartered var även ordförande i Fleming Family & Partners, som är "familjekontor" för mäktiga familjen Fleming. Denna bankdynasti sålde sin egen bank Robert Fleming & Co. till Chase Manhattan år 2000. Familjen Fleming har länge samarbetat nära med familjen Keswick som är känd för narkotikahandel ända tillbaka till Brittiska imperiets opiumhandel mot Kina på 1700-talet. Familjen producerade också Ian Fleming, en före detta spion som blev författare och skapade James Bond.

Flemingfamiljens inflytande utövas också av två direktörer för Fleming Family & Partners Lord Renwick of Clifton och Lord Waldegrave of North Hill, den senare också styrelsemedlem i Fleming Family & Partners. Lord Renwick var viceordförande i investmentbanken JPMorgan i London och Lord Waldegrave var viceordförande för investmentbankverksamheten på UBS och ordförande i Rhodesfonden (uppbyggd av arvet efter ärkekolonialisten Cecil Rhodes och den brittiska kolonialismens förvaltare).

Räddningspaket har därmed från början styrts av de äldsta och smutsigaste komponenterna av det brittiska imperiet. De är samma intressen som från början skapade det globala kasinot som nu är i kris. Det är denna incestuösa kabal som har makten över Federal Reserve, BIS, ECB, IMF, Financial Stability Board samt andra övernationella myndigheter, och som använder finanssystemets kollaps för att införa en global folkmordsdiktatur.

Läs mer på svenska:
http://www.larouche.se/stoppa-knarket
http://www.larouche.se/britternas-stora-eurasiska-krig
http://www.larouche.se/nyheter/2008/01/06/bae-arhundradets-skandal
http://www.larouche.se/nyheter/2007/12/10/al-gore-och-klimatsvindeln

Läs mer på engelska: http://larouchepac.com/empire