Israeliska bomber i brittiska händer?

Höga israeliska underrättelsetjänstemän skyndade på tisdagen (28.5) till Moskva för att få Putins regering att ställa in planerna på att skicka luftvärnssystemen S-300 till Syrien. Systemen vore kapabla att slå ut israeliskt stridsflyg i israeliskt luftrum. Toppfolk i premiärminister Netanyahus regering har hotat med att förstöra systemen innan de installerats.

Med tanke på att ryska tekniker kommer vara inblandade i varje steg i installationen och bemanningen av S-300-systemen hotar i praktiken Israel med militärt agerande mot Ryssland. "Vi vill inte bli inblandade i [syriska] inbördeskriget men vi tänker försvara oss som vi alltid har", sa Israels strategi- och underrättelseminister Yival Steinitz på tisdagen (28.5) till Jerusalem Post. En anonym israelisk diplomat intervjuad av Phoebe Greenwood i fredagsutgåvan (31.5) av brittiska The Guardian på röjde graden av strategisk galenskap: "Jag vet inte hur upprörda ryssarna skulle bli om någonting gjordes för att förstöra vapnen någonstans mellan betalningen för och installationen av tekniken i Damaskus av ryska experter. Så länge inga ryssar skulle komma till skada och bara de får betalt tror jag inte de skulle bry sig".

Ha'aretz rapporterade på torsdagen (30.5), att Netanyahus säkerhetsrådgivare Yaakov Amidror veckan innan delgett EU:s 27 ambassadörer till Israel om planerna att stoppa insatsen av de ryska S-300-systemen. Enligt en av deltagarna på det slutna mötet tydliggjorde Amidror, att Israel tänker agera för att "hindra S-300-robotarna från att bli operativa". På mötet med europeiska utrikesministrar sa Netanyahu, att "om robotarna levereras och görs operativa blir hela israeliska luftrummet en flygförbudszon. Robotleveransen utgör en betydande säkerhetsrisk för Israel och vi kommer inte kunna stå och titta på".

Som Lyndon LaRouche nu under rätt lång tid varnat för är realiteten, att alla slags israeliska angrepp på ryska S-300-system i Syrien kan bli utlösaren för ett globalt krig - ett krig som kommer sluta med kärnvapen.

Ledande miitäranalytiker har dragit samma slutsats. Före detta chefen för amerikanska militära underrättelsetjänsten DIA:s mellanösternavdelning överste W. Patrick Lang skrev på fredagen (31.5) följande på sin blogg om de israeliska hoten:

"Vilket storartat sätt att starta tredje världskriget detta vore. Israel anfaller ryska robotleveranser, dödar ryssar, ryssar anfaller Israel... Presto! Julikanonerna. Gissa vem som kommer förlora mest på det avtalet. Vad i helvete är det vi leker här?"

Lang fördömde Obama-administrationens och Kongressens vansinne till krishantering i Syrien. "Sedan har vi de två Johns. McCain kan inte hejda sig. Han har blivit spritt galen i att starta krig överallt mot allt som går. Kerry är enbart patetisk, en bufflig, självgod dåre som tror att hans charm är trollstaven som kan öppna alla dörrar".

Rapporterna i arabiska pressen är hittills motsägelsefulla, där vissa hävdar att robotsystemen redan levererats och andra påstår motsatsen. Klart är, att Storbritanniens och Frankrikes vapenleveranser till syriska rebeller och utländska terrorister legaliserats av lyftandet av EU:s vapenembargo i helgen och att Assad därför kan behöva rusta upp för att försvara landet han med.

Läs mer om världskrigshotet här: http://larouche.se/artikel/undkom-vi-ett-tredje-varldskrig-den-5-maj

och här: http://www.larouche.se/artikel/hur-kan-911-alliansen-som-attackerar-syrien-brytas-upp