Röster om hur EU skapar koncentrationsläger

I Portugal har Mario Soares, socialistpartiets grå eminens, på nytt uttalat sig för att Portugal och andra EU-länder inte skall betala ockerskulderna till bankerna utan göra som Argentina och Brasilien gjort tidigare göra en skuldnedskrivning. Situationen i Portugal idag är sämre än under diktaturen 1974, sa Soares.

En chockerande beskrivning av EU:s politik som totalitär gjordes av en annan veteran i det portugisiska socialistpartiet. Det var den 76-årige poeten och fd. parlamentarikern Manuel Alegre, som två gånger kandiderat för att bli Portugals president. Alegre skrev i tidskriften Jornal I om det som pågår i Cypern, och som kan bli andra EU-länders öde, i dessa tragiska termer:

Vi är som de koncentrationslägerfångar som levde i illusionen att deras tur kanske ännu inte kommit, när andra fångar ställdes på led och föstes in i gaskammaren. Vi ser inga hakkors, inga soldater skriker ut order, frasen 'Arbeit macht frei' har ännu inte dykt upp över porten till vår nation.

Varken ministrarna Schäuble, Durrao, Barroso och andra ägodelar till det förtyskade Europa visar någon oro. Det behöver inte genomföra någon invasion eller bombardera. De fattar ett beslut och utrotar ett land. Igår var det Cypern. Den femtekolonn som regerar Europa, och de vanliga kommentatorerna tror att det inte angår dem - Cypern är ju ett litet land. De sa samma sak om Grekland. Så länge som vi inte våra jackor har påklistrade märken, så tror vi att vi skall slippa undan. Men jag börjar redan känna mig dödsdömd.

Jag kan inte sluta känna mig som en cypriot. Jag var övertygad om att vi tillhörde den Europeiska unionen, ett projekt för fördelning av välståndet mellan lika och suveräna stater. Men Cypern, efter Grekland och i viss mån även vår egen situation har gjort det klart för mig att detta Europa är en svindel. Det är inte längre ett projekt för fred och frihet; det har börjat bli ett totalitärt hot, med målet att göra de sydliga medlemsländerna fattiga och förslavade. Därför bör vi känna oss som cyprioter. Innan det drabbar oss.

Helga Zepp-LaRouche lade till i sin senaste artikel, att Allegre har bara fel på en punkt: Europa är inte förtyskat utan står under kontroll av det brittiska imperiets system för globalisering - vars "regionala form" är EU som det är utformat idag. Även den tyska befolkningen lider av nedskärningar av hälsovården, pensionerna och skolan.

Det bästa sättet för Europas länder och medborgare att befria sig från det imperiala övergreppet är att stödja LaRouches politiska aktionskommitté (LPAC) i USA för bankdelningslagen Glass-Steagall. Vi i Europa behöver göra precis samma sak. Hjälp till!

Läs om hur man på Cypern beskriver EU:s politik som en atombomb här

Läs om Cypern som modell för hela EU här

Läs om länder som drabbats av brittiska imperiets politik för koncentrationsläger (på engelska) här