FBI och Bostonbombarna

Attacken mot Bostonmaraton var den första genomförda terrorsprängningen i USA sedan 11 september 2001. Däremellan har det varit en del försök som misslyckats. Dessa har FBI då stoppat, säger man. Det har dock visat sig vara så att i flera fall, ett så tidigt som 1993, att attackerna bara kunnat gå så långt som de gjorde  - innan FBI ingrep - på grund av FBI:s egna informatörers hjälp. Frågan blir nu om det bara var klantigt av FBI att bostonbombning skedde trots varningar från deras kolleger på ryska underrättelsetjänsten FSB, eller om de spelat en mer aktiv roll. I det senare fallet väcks i så fall frågan om FBI medvetet lät bomben gå av, eller om något gick snett.

Vi vet nu i alla fall att en del amerikanska politiker tycker att det är dags för mer polisstat nu, samt att man frångick normala rättsliga förfaranden i jakten på den yngre brodern i och med att man gjorde husransakan utan tillstånd och i det att man inte läste upp de berömda Mirandarättigheterna: "Du har rätt att tiga, allt du säger kan och kommer att användas mot dig i domstol. ..."

Vi återkommer i dagarna med mer om FBI:s roll i dramat på svenska. Redan nu kan man läsa en del här på andra språk:

Helga Zepp-LaRouches ledare i den tyska veckotidningen Neue Solidaritet på tyska.

Här finns den översatt till danska.

Läs även: Did the FBI Just Bungle The Boston Bomb Plot, or Did It Actually Create It?larouchepac.com på engelska, här finns även mycket övrigt om attacken. En del som inte dykt upp på svenska nyhetssidor.

En video från FOX19 som vaken.se plockat upp tar också upp en del fakta som är relevanta för ämnet.