Ryssland: USA planerar fortfarande ”avväpnande” kärnvapenangrepp

Under konferensen "Stjärnornas krig igår och idag" som nyhetsbyrån RIA Novosti organiserade i Moskva den 2 april, sa Rysslands förre stabschef, general Juri Balujevski, att USA inte har övergivit doktrinen om ett förebyggande kärnvapenanfall mot Ryssland och Kina. [USA:s doktrin är att med ett massivt avväpnande anfall med både konventionella vapen och kärnvapen precisionsbomba bort det mesta av den ryska kärnvapenarsenalen. Antirobotskölden byggs för att klara av resterande ryska robotar.] Han varnade för att NATOs och USAs strategier innebär förebyggande angrepp mot Ryssland och Kina, också med kärnvapen, speciellt eftersom de inte längre har Kina under kontroll.

General Balujevski betonade att NATOs antimissilsköld byggs upp för att beskydda USA mot möjliga vedergällningsangrepp:
- De förväntar sig att deras motståndare kommer att svara med upp till 100 missiler, inte med 1500 eller 2000. De drömmer om att kunna stoppa runt 100 missiler och göra sig själva osårbara efter ett förebyggande angrepp", tillade han.

Washington satsar miljarder dollar på att bygga upp sitt antimissilförsvar. Balujevski sa att Washington investerar mellan 9 och 11 miljarder om året för att utveckla antimissilskölden.

General Viktor Jesin, förre stabschefen för de ryska strategiska robotstyrkorna, sa att Nordkorea inte har kapacitet att utföra ett angrepp mot USAs västkust.

"Nordkorea utgör ett hot. Det kan man inte förneka. Men det är en helt annan sak hur allvarligt detta hot är. Experter småler åt Kim Jong Uns hot om ett angrepp mot Los Angeles. Nordkorea har inte de resurser som krävs för det. Det är bara en sorts utpressning, sa Jesin på RIA Novostis konferens den 2 april i Moskva.

Klicka här för att se konferensen om det riktiga robotförsvaret SDI som i år föreslogs av president Reagan för 30 år sedan: http://newparadigm.schillerinstitute.com/

Hemsidan för det Strategiska försvaret av jorden - SDE: http://larouchepac.com/thesde

Läs om Folkpartiets förslag för Patriotrobotar på Gotland: http://larouche.se/artikel/karnvapenkrig-mojligt-med-luftvarn-av-patriotrobotar