Dags att ändra den svenska hållningen i Syrienfrågan? Säpo varnar för att svenska jihadister kan slå till här i Sverige

I en video, som enligt SVT publicerats på YouTube av "Svenska Mujahedeen Fi Ash-Sham" (vilket de översätter som "Svenska heliga krigare i Syrien") och i skrivande stund finns tillgänglig på SVTPlay, hörs en svensk röst säga:

"Packa din väska och kom hit till Syrien där vi väntar på dig, vår älskade broder"

Dessa "svenska heliga krigare" vill uppmuntra andra att följa efter dem och ansluta sig till den av det svenska etablissemanget omhuldade väpnade operationen mot Syrien. Utländska jihadister bland den (tydligen inte så värst) "syriska" oppositionen har sent omsider börjat nämnas som ett problem i medier i Sverige. Den fulla vidden av dessa av Saudiarabien och Qatar finansierade krigares anfall mot Syrien rapporteras än så länge inte. Det är dock anmärkningsvärt att Säpo nu varnar för konsekvenserna av det svenska stödet till terrorgrupper. De säger det inte rakt ut, men Jonathan Peste, chefsanalytiker på Säpo, säger i SVT-reportaget bland annat:

"Det ger uttryck för ett våldsamt islamistiskt budskap. Vi har gjort en analys av videon. Vi vet att det finns svenskar som begett sig till Syrien för att ansluta sig till al-Qaida-inspirerade grupperingar. När en person återvänder från den här typen av erfarenheter är det väldigt angeläget för oss att kunna göra en bedömning av vad de har för avsikter och förmåga när de kommer hem."

Förutom att det torde oroa svenskar i allmänhet att människor med svenska pass eller uppehållstillstånd åker på heliga krig och alltså enligt säkerhetspolisens bedömning kan antas vilja slå till mot den svenska sekulära regimen enligt samma logik som i deras tycke rättfärdigar anfallet på den av president Assad ledda sekulära socialistiska Arabrepubliken Syrien, väcker den här nyheten en mängd frågetecken:

1. Inser Palmecentrets chef Jens Orback att dessa typer av utvecklingar är en del av den Blairdoktrin som han stödjer? "Regimtrogna Assadanhängare" uteslöts nyligen från att framföra sin syn på saken på ABF-husets socialistforum efter en debattartikel av Folkpartiets utrikespolitiske talesperson Fredrik Malm. Sedan när viker sig socialdemokrater för folkpartister när det gäller att försvara socialistiska regimer? Uteslutandet kan alltså antas vara en effekt av stödet för Blairdoktrinens "regime change", vilket aldrig handlat om mänskliga rättigheter. Om så vore fallet skulle Saudiarabien vara en måltavla, och inte en allierad, i den kampen.

2. Om demokrati är målet, varför stödjer man då det syriska oppositionella rådet, som har sitt starkaste stöd i länder som Qatar och Bahrain? Länder som aldrig gett demokratin någon som helst chans, och aldrig testat det i det egna landet.

3. Eftersom det bevisligen inte handlar om att stödja mänskliga rättigheter och demokrati, vad är då målet med Blairdoktrinen, som Palmecentret och Sveriges regering med stöd av Urban Ahlin har anammat? Till Lybienkriget skickades, med brett parlamentariskt stöd, till och med svenska stridsflygplan för att ge understöd regimändrande jihadister på marken. Folkpartiledaren Björklund ville då gå längre och även bomba från luften.

4. När Gunilla Carlssons nya biståndspolitik ersatt det förvisso ineffektiva utvecklingsbiståndet med "demokratistöd" och ger miljoner till den syriska oppositionen som arbetar med al-Qaida-grupper, är detta på grund av illvilja eller på grund av en bristande insikt i konsekvenserna av detta agerande?

5. När Sveriges medier sprider information med tvivelaktig sanningshalt om den syriska regeringens övergrepp på befolkningen och i det längsta förtigit att det är västvärldens svurna fiende som vi strider emot i Afghanistan, som är den nu hyllade syriska oppositionens hjärta, samtidigt som den svenska regeringen med Socialdemokraterna i ryggen helhjärtat stödjer NATO-operationerna i Lybien och Syrien, som sätter oss på kollisionskurs med Ryssland, beror detta bara på bristande insikt?

Att trots ryskt veto ge sig in i Syrien via ställföreträdare är att leka med den termonukleära elden. Sverige kan bli ett mål för ryska kärnvapen om vi står vid NATO:s sida i dessa operationer. Att stödja jihadister när det passar oss och låta dessa beväpnas av våra allierade, såsom saudierna, kan mycket väl leda till att svenskar dör i Sverige. Är detta en önskad effekt? Oavsett om det är avsiktligt negativa effekter av den nuvarande politiken eller ej, måste den svenska politiken gentemot Syrien och andra länder på "fiendelistan", som Iran, och implicit även Ryssland, ändras å det snaraste.

Tillbaka till Ny Solidaritet