Obama beskyddade Sinaloakartellen i Chicago

I början av oktober publicerade den amerikanska hemsidan The Blaze en intervju med Jack Riley, den amerikanska antidrogmyndigheten DEA:s specielle tjänsteman i Chicago, ansvarig för fältoperationer. Riley sa under intervjun att de mexikanska knarkkartellerna är så djupt rotade i Chicago att de lokala och federala myndigheterna tvingas arbeta som om de vore vid gränsen till Mexiko.

Enligt Riley har knarkkartellerna valt Chicago som ett av sina operationscenter eftersom staden ligger mitt i USA med ett överflöd av kriminella gatugäng och med många mexikanska invandrare.

- Enligt min mening är dagens mexikanska karteller de bäst organiserade, bäst finansierade och mest ondeskefulla kriminella organisationer som vi någonsin har haft, sa Riley.

- Just nu slåss tre (eller fler) mexikanska knarkkarteller i Chicago om att ha kontrollen över de miljardbelopp som omsätts i den illegala handeln med marijuana, kokain och heroin. Sinaloa-kartellen är den största av dem och det var just denna gangsterorganisation i Mexiko som USA:s federala myndighet mot alkohol, tobak, skjutvapen och sprängmedel (ATF) i hemlighet langade illegala vapen till, och, som det påstås, ''förlorade kontrollen över.

Här kommer Riley in på den hemliga operationen namnet ''Fast and Furious" som fortfarande skyddas av USA:s justitieministerium och Obamas regering. 2000 vapen tillhöriga den amerikanska staten överfördes av amerikanska myndigheter till Sinaloakartellen Dessa vapen har använts för att döda 3000 människor i främst Mexico men också den amerikanske tulltjänstemannen Brian Terry. I utbyte mot information om andra knarkkarteller har den amerikanska antidrogmyndigheten DEA tillåtit Sinaloakartellen att föra tonvis med knark till USA. Denna jätteskandal undersöks kraftfullt sedan förra året av den amerikanska kongressen, som kan fälla Obama för bara denna skandal.

Skulle det kunna vara så att Sinaloa-kartellen står i maskopi med Obamas regering för att förse Obamas valkampanj med tvättade narkotikapengar? Kampanjbidragen till Obama har framställts som att de kommer från massor med vanliga personer. Sanningen är att kampanjbidrag på under 200 dollar kan göras anonymt utan att uppge bidragsgivaren, vilket gör att Obamakampanjens enorma mängder småbidrag kan vara stora bidrag av dubiöst ursprung, som delats upp för att dölja avsändare. Ryktena om detta surrar i USA. När allt kommer omkring kommer ju Obama från Chicago och Obamaadministrationen har beskyddat den brittiska storbanken HSBC:s tvättning av knarkpengar från de mexikanska knarkkartellerna. Finansiären av de stora internationella knarklegaliseringskampanjerna George Soros ledde också den miljardärklubb som stödde Obamas första valkampanj. Om Sinaloa-kartellen och Obama-administrationen har en hemlig överenskommelse, då är det dessutom säkert att kartellen inte skulle tveka för att slå till för sin partners räkning.

Vincente Zambada-Niebla, Sinaloa-kartellens transportchef, som är arresterad och väntar på rättegång i Chicago, har satt ny fart på ryktena. Det har läckt ut att hans försvarsupplägg bygger på att federala agenter erbjöd honom immunitet i utbyte mot att han berättar och därmed har fråga om knarkpengar till Obama valkampanj kommit upp igen.

I intervjun sa Riley att polisen i Chicago har bekämpat organiserade kriminella organisationer sedan början av 30-talet och i synnerhet den italienska maffian. Men så råa som Al Capone och hans gangsters var, så får Sinaloa-kartellen och de andra mexikanska kartellerna dem att blekna.

- Om jag ställde upp de italienska gangsterorganisationerna mot t ex Chapo Guzman och Sinaloa-kartellen så skulle det bli en lätt match, sa Riley till The Blaze.

- Enligt min mening är Chapo Guzman Chicagos nye Al Capone eller Scarface. Hans förmåga att korrumpera, att driva igenom sin utpressning och att alltid ha oändlig tillgång till inkomster är enligt min mening mycket effektivare än den gamla italienska organiserade brottsligheten.

- De mexikanska knarkkartellerna hittat villiga affärspartners bland Chicagos mer än 100 000 kända medlemmar i kriminella gatugäng. Dess ledare gömmer sig lätt bland de miljontals hårt arbetande mexikaner som bor i staden. Detta är en perfekt täckmantel.

- Knarkkartellerna utgår ifrån Mexiko, men, förklarade Riley, de har utposter i olika amerikanska städer. I Chicago använder kartellerna lokala gäng för att få ut sina produkter på gatorna utan risk för sina egna operationer. De håvar in massiva vinster från knarkförsäljningen. De säljer alla droger man kan tänka sig, kokain, marijuana, heroin och metaamfetamin.

Enligt Zambada-Nieblas försvar fick Sinaloa-kartellen en carte blanche för att smuggla tonvis illegala droger till Chicago och resten av USA samt skydd från arrestering och rättegångar i utbyte mot att ge information om rivaliserande karteller. Chicago är den enda stad som uttryckligen namnges i Zambada-Nieblas försvar.

Enligt The Blaze ska rättegången mot Zambada-Niebla att börja den 9 oktober och den kommer att följas noggrant av flera kongressmedlemmar.

Läs mer om Kongressen och "Fast and Furious" på: http://www.larouche.se/nyheter/2012/06/25/riksratt-mot-obama-rycker-narm...

Läs mer om Obamas och britternas beskydd av knarket här

En rapport om Obamakampanjens finansiering med småbelop finns här (på engelska)

The Blaze artikeln finns här (på engelska)