Riksrätt hotar Obama

Artikel ur Ny Solidaritet nr 2/2012. Läs den som pdf på sid 3:
Kongressmannen Walter Jones har med en motion HR 107 hotat att ställa presidenten inför riksrätt om han fortsätter de olagliga krigen utan kongressens tillåtelse. Motionen "uttrycker kongressens uppfattning att en presidents användning av offensiva militärstyrkor utan ett på förhand tydligt godkännande av kongressen utgör ett riksrättsgrundande högmålsbrott enligt konstitutionens artikel II, avsnitt 4."

Motionen har lagts men inte beslutats ännu. Däremot fick Walter Jones ett överväldigande stöd på 70 procent i det republikanska primärvalet i sitt hemdistrikt i North Carolina, som är det kongressdistrikt i USA med den största koncentrationen av militär personal, bl.a. marinkårsbasen Camp Lejeune. En annan av de amerikanska militäranställdas främsta företrädare i kongressen, senator Jim Webb, har lagt in en liknande motion i kongressens högre kammare Senaten. Läs mer på http://larouchepac.com/node/22660