Den mänskliga hjärnan på Mars

Trots den rådande kulturpessimismens inskränkthet som säger att man ej kan veta eller göra någonting, har mänskligheten precis genomfört ett genombrott. Efter att NASAs rullande vetenskapslaboratorium "Curiosity" landade framgångsrikt på Mars med ett antal avancerade instrument, är vi inte längre en art som är endast baserad på jorden. Nu har mänskligheten funktionellt tagit i anspråk en mycket större del av solsystemet. Om än vår nuvarande invånare på Mars inte exakt är mänsklig, så är det ändå mycket väl som om en levande person själv var på Mars i form av ett högteknologiska känsloorgan. Marsrobotens förarteam som befinner sig i NASAs Jetdriftslaboratorium (JPL) i Kalifornien, agerar i princip som en gemensam hjärna genom att samordna vart Curiosity ska åka och vad den ska undersöka samt styra instrumenten på den, mycket likt hur en enskild mänsklig hjärna styr människokroppens sinnesorgan och rörelseorgan.

Nu kan vi få bättre förståelse för den mänskliga hjärnan, eftersom det tydligt kommer att gå att skilja hjärnans förstånd från de biologiska sinnena. På en plats som mänskligheten ännu inte har nått med kroppen, är hjärnan redan aktiv, fjärran bara genom den tid ljuset tar. Den ger oss ett nytt perspektiv på oss själva som vi inte kunde få tillgång till från Jorden, men som vi kan från Mars.

Utöver att man får möjlighet till denna djupare förståelse för den mänskliga hjärnan, har vi med en närvaro på Mars även ett bättre läge för det fysiska försvaret av människans existens mot galaktiska hot, som till exempel från en asteroidkollision, en komet eller vilka som helst andra krafter av galaktisk natur, som varit ansvariga för att ha utplånat största delen av livet på jorden flera gångar förut i planetens historia. Det har visats att de kraftigaste soleruptionerna utgör ett existentiellt hot mot hela planetens kommunikationer samt elnät, vilka är så gott som oskyddade just nu. Asteroider, till exempel, har utplånat 800 kvadratkilometer skog i Sibirien tidigare för mindre än hundra år sedan och de kommer in i vår atmosfär i mindre storlekar upp till 30 gånger per år, men en asteroids kurs skulle kunna ändras genom en liten inverkan på avståndet nära Mars bana. Detta räcker för att avleda den från en kollision mot Jorden.

Nu kan vi börja studera solsystemets historia samt dess galaktiska påverkan från en ny observationsplats på en annan planet som har en historia som är närstående men mycket annorlunda. Vi kan använda oss av dessa skillnader för att få bättre insikt i orsakerna till livets utveckling, atmosfären samt andra processer som vi ännu inte känner till. Det är så vi borde se på Mars och Curiosity-robotens nuvarande expedition där nu. Förhoppningsvis kan även andra planeter användas i denna process, snart i form av det som man skulle kalla för en annorlunda sinnesinstrumentering som ger oss ett nytt perspektiv på vår egen hemplanet samt det universum som vi lever i.

Detta var John F. Kennedys mål. Men det är inte Obamas mission. Obama, genom sina ständiga budgetnedskärningar av NASA, attackerna forskningsprogrammen för fusionsenergi som till exempel fusionsanläggningen vid MIT samt genom att säga sådana saker som att man inte borde åka till månen för att "vi har varit där förut", har gjort sig själv till en fiende mot mänsklighetens nödvändiga utveckling. Den siste mannen som var på månen, Eugene Cernan, sa det med kraft :
- Jag tror inte [Obama] fattar vad USA är och vilka traditioner som funnits och vad det betyder för människorna i detta land att vara ledare för den fria världen, och vidare:
- Jag tror inte att Obama vill att Amerika ska vara först.

Det är bland annat därför Obama inte får tillåtas bli demokraternas kandidat vid demokraternas konvent i år och måste avsättas från sitt ämbete så fort som möjligt. Vi måste anta ett riktigt program för att överleva, som inkluderar samarbete med andra nationer mot mänsklighetens gemensamma mål, där USA tar ledningen på bas av våra tidigare meriter. Vi har uppnått en stor seger för mänskligheten, men vi måste agera nu precis som LaRouche har uppmanat för att säkerställa nästa seger.

Detta är skrivet av Rachel Brown som är en av LaRouche-kandidaterna till kongressen inför hennes primärval den 6 september i Massachusetts fjärde kongressdistrikt. Läs mer på hennes hemsida: rachelforcongress.com och larouchepac.com/campaigns

Här finns många länkar och mer att läsa om Curiosity curiosity-ett-jattesteg-for-manskligheten