Utländska säkerhetstjänster bakom Damaskusbomben

I en diskussion med sina medarbetare dagen efter sa Lyndon LaRouche att bomben i de syriska säkerhetstjänsten nationella högkvarter, som den 18 juli dödade Syriens försvarsminister och tre andra av de högsta befattningshavarna, bar den israeliska underrättelsetjänstens signatur. Den var det slags attack som kräver vältränade yrkesmän vilket Israel har kapacitet att utföra.

Den 21 juli rapporterade den engelskspråkiga internetsidan Al-Akhbar just att bevis nu framkommit att en utländsk underrättelsetjänst var inblandad och att den mesta nyhetsrapporteringen om bombattacken har varit felaktig.

Al-Akhbars källor har rapporterat att bombattacken för det första inte var en självmordsbomb utan att förövaren är arresterad och under förhör. Dessutom säger källorna att bomben var gjort av sprängmedel i form av platta lameller som smugglades in i byggnaden i maskerade som en dokumentdossier samt att de ansvariga för attacken inte var kopplade till någon av oppositionsgrupperna som bekämpar den syriska regeringen, trots att de alla tog ansvar för den.

- Tvärtom, rapporterar Al-Akhbar, pekar informationen på inblandning av västerländska och israeliska underrättelsetjänster för rekryteringen, förberedelserna och utförandet.