Kesha vann primärvalet igen!

Kesha Rogers har vunnit det demokratiska primärvalet i 22 kongressdistriktet i Texas. Det betyder att hon är en av det Demokratiska partiets officiella kandidater till Kongressen i Washington i höstens nationella val. Kesha vann också primärvalet 2010 på ett program att ställa president Obama inför riksrätt och att återuppliva det amerikanska rymdprogrammet NASA. Då ledde det till en härdsmälta i det demokratiska etablissemanget, från Vita huset och nedåt. Trots att de demokratiska väljarna röstat fram henne bestämde sig partiet för att stoppa henne till varje pris.

Under valkampanjen i år, när Kesha Rogers igen ställde upp som LaRouchekandidat, var hela det demokratiska partiets fokus på att stoppa henne. Den lokala partiorganisationen erkände att deras motkandidat aldrig skulle kunna slå den republikanske sittande kongressmannen, men de ville bara stoppa Kesha. På detta sätt lyckades partiledningen pressa ned sina egna väljares deltagande i primärvalet igår, den 29 maj, men Kesha vann igen!

Vad än resultatet bli till slut i valet i höst, så kommer chockvågorna av denna seger märkas internationellt. När Kesha vann förra primärvalet 2010 så skrev ingen mindre än den brittiska ekonomitidskriften Economist om det. Om inte bara fiender utan också motståndskämpar i Amerika och i resten av världen lär sig av Keshas modiga ledarskap, så har en fönstret till en bättre värld öppnats lite mer efter denna seger.

Läs mer om valsegern på engelska här